HOFtheater-directeur Roswyde Burgman: ‘Daar waar mogelijk laten we voorstellingen doorgaan’

RAALTE – De nieuwe coronamaatregelen, die op woensdag 14 oktober zijn ingegaan, hebben veel effect op het Hoftheater en de voorstellingen die op het programma staan. Doordat de maximale groepsgrootte beperkt is tot dertig personen (in plaats van negentig, zoals voor de recente maatregelen) bekijkt het Hoftheater nu per voorstelling wat er mogelijk is. “Daar waar mogelijk laten we de voorstellingen op verantwoorde wijze doorgaan”, vertelt directeur Roswyde Burgman.

Foto: Patricia Fotografeert

“Het ligt voor de hand om de deuren te sluiten tot er weer een versoepeling komt”, schrijft Burgman in de nieuwbrief van het Hoftheater. “Met maximaal dertig personen en zonder horeca kun je geen theaterbedrijf in stand houden. Maar dit zijn bijzondere tijden. Nu we allemaal thuis moeten werken en grotere gezelschappen moeten mijden, de dagen korter worden en het weer kouder en natter, dreigt een sombere periode aan te breken. Verveling ligt op de loer. Hoe fijn is het dan niet dat we tenminste nog in kleine kring en op verantwoorde wijze naar een voorstelling kunnen? Daarom hebben we besloten om zoveel mogelijk open te blijven. Op dit moment werken we heel hard om met alle artiesten naar een oplossing te zoeken. Niet alle voorstellingen kunnen blijven staan. Maar een aantal wel. Wij doen ons stinkende best om nog zoveel mogelijk mensen blij te maken met de mogelijkheid dat ze naar het theater kunnen.”

In elk geval geeft het Hoftheater alvast de volgende programmawijzigingen door. De voorstelling van Johanna ter Steege: ‘Ik heet Lucy Barton’ is verplaatst van vrijdag 16 oktober naar zondag 27 december. 60 minuten met pastoor Verweij is ook uitgesteld. Die avond vindt nu plaats op woensdag 10 februari 2021. De voorstelling van Kasper van der Laan die op donderdag 22 oktober stond gepland is definitief gecanceld. Het muzikale programma The best of the Carpenters (met onder andere Edward Reekers) is verplaatst van vrijdag 23 oktober naar donderdag 21 januari 2021. Voor de voorstelling Oorlogswinter op zondag 25 en maandag 26 oktober komen extra datums en tijden. Flip Nooman zingt Leonard Cohen is uitgesteld van donderdag 29 oktober naar najaar 2021. De voorstelling van Bastiaan Ragas is verplaatst van zaterdag 31 oktober naar donderdag 28 januari 2021.

Bezoekers van deze voorstellingen worden per e-mail op de hoogte gehouden. Voor de andere voorstellingen wordt er nog gekeken naar nieuwe speeldatums. Zodra er meer bekend over is, worden ook deze bezoekers op de hoogte gebracht.

Ruud Hermans

Het concertprogramma ‘Back in Town’ van countryartiest Ruud Hermans is op zaterdag 24 oktober wel gewoon te zien (en te horen) in het Hoftheater. Uiteraard met maximaal dertig personen. Hermans presenteerde jarenlang verschillende radioprogramma’s waaronder Het Theater Van Het Sentiment en Country Time (KRO). Nu heeft zijn carrière nieuwe glans gekregen op het podium van The Voice Senior. Tijdens de eerste uitzending van het laatste seizoen liet hij als zanger namelijk direct een verpletterende indruk achter en dit bleef hij ook doen bij de daaropvolgende shows. In Back In Town brengt Ruud, naast zijn eigen songs, een aantal Americana/country klassiekers ten gehore. De songs worden omlijst met verhalen en anekdotes uit de tijd dat hij als radiopresentator de grote countryiconen uit Amerika interviewde. Hermans brengt zijn concertprogramma die avond twee keer op de planken. Het eerste concert begint om 19.00 uur; het tweede om 21.30 uur. Alleen voor de late show zijn nog tickets beschikbaar. Die kosten 22,50 euro per stuk.

Kaarten bestellen kan via staging2.hofheater.nl of telefonisch op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur via 0572 361 361. Een afspraak maken kan door te mailen naar info@hoftheater.nl of te bellen naar bovenstaand telefoonnummer.

Ruud Hermans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.