Gekraagde roodstaarten nesten in nestkastjes van H.O.V. Raalte: ‘Voor het eerste in 24 jaar!’

RAALTE – Anton Eektimmerman en Gerard Broekgerrits stonden onlangs voor een mooie verrassing. In de nestkasjes van H.O.V. Raalte (Holenbroeders Onder Vogels, red.) vonden zij vijf broedsels van gekraagde roodstaarten. Het is voor het eerst in 24 jaar dat Gerard broedsels van deze vogels is tegengekomen in de nestkastjes.

Foto: Anton Eektimmerman en Gerard Broekgerrit

Bij de controle werden van veertien verschillende vogelsoorten broedsels aangetroffen. In de maand oktober worden alle nestkasten schoongemaakt en gerepareerd. De resultaten worden doorgegeven aan SOVON Vogelonderzoek Nederland en verwerkt in de landelijke verslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.