Gedeputeerde Van Hijum had coronavirus: ‘Het herstel heeft maanden gekost’

REGIO – Gedeputeerde Eddy van Hijum heeft in maart het coronavirus opgelopen. Dat schrijft hij in een Facebookbericht. “Ik deel deze ervaring nu omdat het niet goed gaat met het aantal besmettingen in ons land en in onze provincie. We zijn te achteloos geworden. Het coronavirus is geen griepje!’

Foto: Eddy van Hijum (archief)

Begin maart begon het met gewone griepklachten: verkouden en wat koorts. “Niet echt ingrijpend verder. Begin april leek het weer achter de rug. Pas in juni kreeg ik dankzij een positieve antistoffentest de bevestiging dat het ook echt corona is geweest.”

Benauwdheid

Hoewel de ziekte niet ernstig leek, heeft het herstel maanden gekost. “Hoewel ik gewoon thuis heb kunnen doorwerken, had ik blij vlagen ook last van vermoeidheid, benauwdheid en pijn op de borst. En dat terwijl ik begin maart in prima conditie verkeerde. Ik was zelfs in training voor een marathon. In de krant lees ik dat veel mensen die besmet zijn geweest dezelfde klachten melden. Men weet nog weinig over de permanente gezondheidsschade die het virus aanricht.”

‘Houd je aan de gedragsregels!’

“Het is een aanslag op je gesteldheid en vormt zeker voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid een reëel risico. We moeten de verspreiding echt zien te beteugelen, zo lang er geen vaccin of medicijn is. En ook onze economie, die al hard geraakt is door de eerste golf, zal een nieuwe klap krijgen als we het virus niet onder controle krijgen. Veel bedrijven die het al moeilijk hebben, komen bij een nieuwe lockdown écht in serieuze problemen. Het kabinet moet meer duidelijkheid en daadkracht laten zien bij de aanpak van het virus. Maar laten we ons ook vooral zelf aan de adviezen en gedragsregels houden!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.