Extra Goudhaentje in Raalte in verband met corona

RAALTE – Omdat 2020 vanwege corona een bijzonder jaar is, reikt de gemeente Raalte dit jaar twee Goudhaentjes uit. Naast het gewone Goudhaentje voor een bijzonder en langlopend initiatief is er ook een Goudhaentje voor een initiatief rondom corona. De nominatieronde voor beide Goudhaentjes is inmiddels geopend.

Burgemeester Martijn Dadema: “Dit jaar zien we ook rondom de uitbraak van het coronavirus inspirerende projecten en initiatieven ontstaan. Ook deze inspanningen willen we in het zonnetje zetten.” Genomineerde projecten voor het ‘reguliere’ Goudhaentje’ moeten bijdragen aan een van de volgende punten: bevordering van ontmoeting; zelfstandigheid van de inwoners; participatie in de samenleving of verbetering van de leefbaarheid in een kern. Ook bekijkt de jury of het project andere mensen inspireert, origineel of onderscheidend is, een steuntje in de rug kan gebruiken en of het een blijvend initiatief is.
Voor het Goudhaentje rondom corona zijn de criteria iets anders. De volgende punten zijn daarbij belangrijk: versterking van de saamhorigheid, stimulering van ontmoeting (digitaal of met inachtneming van de anderhalve meter) en voorkoming van eenzaamheid. Ook initiatieven die niet direct aan een van deze criteria voldoen, maar die gaan over de gevolgen van coronacrisis en bijdragen aan een vitale en gezonde samenleving, worden meegenomen in de nominaties.
Iedereen kan tot en met 15 november zijn of haar favoriete projecten nomineren via staging2.raalte.nl/goudhaentje. Een jury onder leiding van burgemeester Martijn Dadema kiest voor elk Goudhaentje drie finalisten. Vanaf midden december kan iedereen stemmen op een van de finalisten. De winnaars gaan naar huis met een cheque van 1000 euro en een trofee ontworpen door Raalter kunstenaar Marije Gies.

In de voorgaande jaren werd het Goudhaentje gewonnen door Endona Heeten (2017), Luttenberg 700 (2018) en de Muziekestafette Heino (2019; foto).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.