‘Er staat nu veel meer winkel’

Team Boni Wijhe beduusd na goede reacties op metamorfose supermarkt

WIJHE – “Ongelooflijk, wat een goede reacties…” Patrick Kroezen, bedrijfsleider van de Boni Wijhe is nog steeds beduusd onder de positieve geluiden die hij en zijn team te horen hebben kregen naar aanleiding van de metamorfose die de supermarkt heeft ondergaan. “Het regent complimenten. Nog steeds. Dat gaat de hele dag door. Iedereen is blij om te zien dat de Boni eindelijk verbouwd is en dat dit het eindresultaat is.”

Hij vertelt van alle kanten felicitaties, bloemetjes en presentjes te hebben ontvangen. Van klanten, maar ook van buren. “Van één klant kregen we zelfs een gedichtje. Er was hier een oudere man die al dertig jaar zijn boodschappen in deze zaak deed. Hij was bijna geëmotioneerd, zo mooi vond hij het. Hartstikke leuk, dat maakt het werk van de afgelopen periode helemaal de moeite waard.”

Hij is er eerlijk over: de Boni was al enige tijd toe aan een nieuw jasje. “Volgens de experts moet je je winkel om de zeven jaar vernieuwen. Dat heeft bij ons wat langer geduurd. We hebben namelijk ook gekeken of we hier konden uitbreiden, maar dat lukt niet. We hadden hier en daar te maken met achterstallig onderhoud en ook de verlichting was verouderd. Zo onderhand was het dus wel tijd.”

Het coronavirus zorgde nog voor wat extra uitstel, maar begin september gingen de werkzaamheden dan echt van start. Tweeënhalve week gingen de deuren dicht om die vorige week woensdag weer te openen. “Alleen de buitenmuren zijn blijven staan, voor de rest is de hele winkel aangepakt”, vervolgt Patrick. “Zo hebben we de koelingen en de techniek erachter vernieuwd. We maken nu gebruik van een CO2-koelsysteem met warmte-terugwin-installatie. Daarvoor hebben we nu dus geen gas meer nodig, we zijn zelfvoorzienend. Ook hebben we nu ledlampen en nieuwe camera- en alarmsystemen.”

“Maar het allerbelangrijkste is de ruimere opzet van de winkel en de nieuwe routing. De winkel is nu veel logischer ingedeeld. We hebben nu écht een maaltijdroute. Stel je wilt een pasta- of rijstmaaltijd maken. Dan begin je ook met de basis: de pasta of rijst. Daarna kom je langs de pastasaus of de kruiden, de groenten en uiteindelijk de koeling met ons vlees en vegetarische assortiment.”

De basis

De slagerijafdeling is opgeheven om extra ruimte te creëren. Overigens wordt dat assortimentsverlies volgens Patrick ruimschoots goed gemaakt met extra assortiment vlees in de koelingen. “In bepaalde productcategorieën bieden we minder, in anderen groepen juist meer”, vertelt hij. “Dat zal wellicht voor sommige klanten even wennen zijn, maar ze zullen merken dat de basis van het assortiment gewoon verkrijgbaar is. Dat is ook ons motto: ‘voor de basis naar Boni’. Voor de echte luxe culinaire producten gaan de mensen toch naar een slager. Onze kracht zit hem in de lage prijzen en het vriendelijke personeel. We maken graag tijd voor een praatje.”

Goedkoopste

Patrick stelt dat de Boni de goedkoopste supermarktketen van Nederland is. “Elke week meten we de prijzen in de andere supermarkten. Waar nodig passen we onze prijzen aan, zodat de klant bij ons altijd het goedkoopst uit is. Dat maken we periodiek ook inzichtelijk in een folder, waar de prijsvergelijkingen staan.”

Op dit moment bestaat het Boni-team uit 52 medewerkers, veelal parttimers, in totaal 14 fte, maar Patrick verwacht in de nabije toekomst uit te kunnen breiden. “Er staat nu veel meer winkel! Zelfs met onze zeshonderd vierkante meter, daarmee zijn we de op twee na kleinste Boni van Nederland, kunnen we ons nu heel goed profileren. We hopen heel veel nieuwe klanten te mogen begroeten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.