‘Elke opdracht is voor mij uniek’

.

Koggel Interieur in Mariënheem verder onder vlag Middelkamp Keukens & Interieur

(door Annemieke van Ipenburg/Tekststroom)

MARIËNHEEM – Hugo Koggel, eigenaar van Koggel Interieur uit Mariënheem gaat verder onder de naam Middelkamp Keukens & Interieur. Op 1 maart heeft hij die zaak in Nijverdal overgenomen van Jos Middelkamp. Middelkamp Keukens & Interieur onderscheidt zich in maatwerk interieurs, allemaal gefabriceerd in de eigen werkplaats.

“In Mariënheem, waar ik woon, werd mijn werkplaats te klein, dus ging ik op zoek naar een andere bedrijfshal”, vertelt Hugo. “In mijn eigen gemeente kon ik helaas geen geschikte hal vinden, waardoor ik al snel in Nijverdal uitkwam. Daar stond een bedrijfshal te koop en zo kwam ik met eigenaar Roy in contact. Hij vertelde dat Jos Middelkamp, met wie hij samenwerkt, op zoek was naar een overnamekandidaat omdat hij zijn eenmansbedrijf wilde afbouwen. Zo ging het balletje rollen en binnen een paar maanden was ik eigenaar van Middelkamp Keukens & Interieurs. En onder die naam ga ik ook verder.”
Hugo heeft al meer dan 15 jaar ervaring in de interieurbouw en begon enkele jaren geleden voor zichzelf. De overname biedt hem meer mogelijkheden en toekomstperspectief. “De vraagstukken van klanten zijn heel divers. Het varieert van een eenvoudige inbouwkast tot een luxe keuken of kamer en-suite. Ik krijg regelmatig de vraag of de huidige stijl, van bijvoorbeeld de keuken, kan worden doorgezet in het hele huis. Je kunt hierbij denken aan een voorraad-/wasmachinekast in de bijkeuken of een vrij hangend tv-meubel. Ook word ik regelmatig benaderd voor keukenrenovaties. Of het nou alleen het vervangen van fronten is of een heel huis voorzien van maatwerk interieur, elke opdracht is voor mij uniek en ik werk er met evenveel zorg en precisie aan.”

In de bedrijfsruimte en showroom zijn al wat staaltjes van Hugo’s vakmanschap te zien. “Klanten moeten natuurlijk zien wat er mogelijk is,” vertelt hij. “Ik wil de showroom uitbreiden, zodat ik nog meer kan laten zien. Op de website, Facebook en Instagram plaats ik regelmatig foto’s van diverse projecten, maar dat geeft toch niet zo’n goed beeld als in de showroom. En klanten willen graag de materialen zien en aanraken. Ik werk met diverse materialen zoals hpl, fineer en massief hout. In het gesprek kan ik uitleggen welk materiaal ik voor die specifieke opdracht het beste kan gebruiken.”

Totaal interieur

Hugo kan het hele interieur onder handen nemen. Voor de onderdelen die hij niet zelf kan uitvoeren, werkt hij samen met vaste partners, zoals een interieurstylist en vakmensen voor tegel- of pvc-vloeren, stucwerk, loodgieterswerk of schilderwerk. “Ik onderhoud de contacten en bespreek het werk, zodat de klant maar één aanspreekpunt heeft.” De mooiste uitdaging vindt Hugo het leveren van maatwerk. “Een keuken of ander interieur zo maken zoals de klant dat graag wil. Niet vast zitten aan standaardmaten, maar de ruimte optimaal benutten. Als ik met klanten in contact kom, spreek ik het liefst bij hen thuis af, zodat ik de ruimte waar het om gaat kan zien en makkelijker de woonwensen kan visualiseren. Alle ideeën kunnen we uitwerken in een 3D-tekening, wat een goed beeld geeft van het eindresultaat. Ik maak de elementen allemaal zelf in de werkplaats en plaats ze op locatie.”
Zie verder de facebookpagina’s Middelkamp Keukens & Interieur en Koggel Interieur.

middelkampkeukens-interieur.nl

Hugo in de showroom. Foto: Annemieke van Ipenburg
Een keuken die Hugo zelf heeft ontworpen, gemaakt en geplaatst, natuurlijk naar de wensen van de klant

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.