De nieuwe dorpsdeelauto van Hoonhorst is gearriveerd

HOONHORST – Afgelopen zaterdag, op de Dag van de Duurzaamheid, kwam de nieuwe elektrische dorpsdeelauto aan op het Kerkplein in Hoonhorst.

Onder luid applaus werd de auto ontvangen door een aantal vrijwilligers en belangstellenden die er gebruik van willen maken. De sleutels en een grote bos bloemen waren voor Jannet Kroes, bestuurslid van Duurzaam Hoonhorst. “Hier zijn we erg blij mee en wat is hij stil hé?”, is haar reactie. “En deze heeft in vergelijking met de ‘oude’ ook nog eens superveel kilometers per rit.”
De vorige auto, de Renault Kangoo, sinds 2012 in gebruik, had een bereik van circa honderd kilometer en heeft inmiddels 84.000 kilometer op de teller staan. “Na een voorzichtige aanloop, nam het aantal ritten in de loop der jaren enorm toe”, zegt Kroes. “Vooral voor het vervoer van gasten naar de zorgboerderijen in de omgeving van Hoonhorst werden heel wat kilometers afgelegd door de acht chauffeurs, die deze ritten op vrijwillige basis en met toewijding op zich namen.
Na zoveel jaren van intensief gebruik moesten onderdelen vervangen worden. De nieuwe Kia E-Soul 2.0 heeft een actieradius van 450 kilometer. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de auto beschikbaar tegen een bijzonder aantrekkelijk tarief voor de Hoonhorsters die er gebruik van willen maken.

Reserveren

“Het reserveren, rijden en afrekenen gaat nu eenvoudig met de app”, legt bestuurslid Kroes uit. Het reguliere tarief is 3,50 euro per uur met een maximum per dag van 35 euro en 0,15/km. Het weekendtarief (vrijdag t/m zondag) is 3,50 euro per uur, 85 euro maximum weekend en 0,15/km.
De bewoners uit Hoonhorst en omgeving kunnen een app downloaden en zich registreren. De tarieven zijn all inclusive (laden gaat met laadpas) en er is een speciaal tarief voor de huur van vrijdag t/m maandag. 24 uur per dag en in de week biedt de helpdesk ondersteuning. De nieuwe auto heeft veel luxe en comfort waaronder: airco, navigatie, achteruitrijcamera, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling. “Wij zijn enthousiast en hopen dat er veel gebruik van wordt gemaakt”, zegt Kroes. Meer info: info@duurzaamhoonhorst.nl.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Jannet Kroes van Duurzaam Hoonhorst ontving de sleutel van de nieuwe elektrische dorpsdeelauto uit handen van Jeroen van Penderen van Terberg Business Leasing uit Utrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.