College Olst-Wijhe achter plannen recreatieverblijven op ‘t Rozendael

WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe wil onder voorwaarden meewerken aan de realisatie van vier bijzondere ‘verblijfsrecreatieve voorzieningen’ op landgoed ’t Rozendael in Wijhe. De vier recreatieverblijven moeten op verschillende locaties op het landgoed komen te staan en krijgen een kunstzinnig exterieur, zodat ze aangemerkt kunnen worden als kunstobjecten. In het project wordt samengewerkt met biologische boerderij Overesch in Raalte en Kasteel het Nijenhuis-Museum de Fundatie. Met de vier recreatieverblijven wil de initiatiefnemer de publieke beleving van het landgoed vergroten en een relatie creëren tussen kunst en landschap. De initiatiefnemer moet wel eerst met een analyse aantonen dat de vier locaties passend zijn in het landschap. Bij een van de voorgestelde locaties, midden in een weiland, is dat wat het college betreft een punt van zorg. Daarnaast moet de initiatiefnemer eerst natuur- en bodemonderzoeken laten uitvoeren. Voordat de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd, moeten de plannen dus nog eerst verder worden uitgewerkt. Tijdens de vergunningprocedure kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen bij de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.