Carolien: Blij door corona

Sinds de coronacrisis heb ik vaker beeldcontact met mensen thuis. Dat kan een coaching sessie zijn, maar meestal spreken we vijf tot tien minuten en daarna gaat de persoon thuis liggen en verandert de energie ten gunste van de cliënt. Via de app vertel ik wat ik ervaar bij de cliënt. Dit geeft cliënten extra bevestiging en bewustzijn waardoor de veranderingen nog gemakkelijker ontvangen en ingezet kunnen worden. De meeste klanten ervaren zelf ook veel in en om hun lichaam.

Zo heb ik een beeld-bel-afspraak staan met een 15-jarig meisje. Ze zit niet ‘lekker in haar vel’ en heeft veel schoolverzuim. Er is veel gesteggel door moeilijkheden met school en de gemeente die op schoolverzuim toeziet. Het geeft haar veel frustratie, moedeloosheid en ze trekt zich daardoor terug. Vaker ligt ze lang met telefoon in bed onder de dekens. Ze woont bij haar moeder die door omstandigheden alleen voor haar en haar twee jongere zusjes zorgt. Voor de moeder was er tijdens de lockdown veel drukte om alle online lessen zeker voor de twee jongere kinderen op een juiste manier te begeleiden. Ze kwam minder goed aan haar eigen werk en haarzelf toe.

Via de oudste dochter ervaar ik de stress van haar moeder en vraag ik haar erbij te roepen. Natuurlijk hebben wij mensen invloed op elkaar. Deze jongedame is -naast de ‘gewone’ puber identiteitsvindtocht- ook haar weg met deze maatregelen en de veranderingen in de wereld aan het vinden en heeft mama nodig. Dit ondanks haar terugtrek- en vechtgedrag. Dus als de aandacht gaat naar wat er bij de moeder speelt, komt er een ontlading van emoties bij moeder en even daarna bij de dochter. Onder andere emoties van angst, onzekerheid, verdriet. Ze worden bewust waar het allemaal in haar lichaam opgeslagen ligt, dus de last op de schouders, de zware vermoeide benen en onrust in haar buikgebied komen los en ze beseft welke stappen ze wel wil zetten. Wat een opluchting.

Ieder mens is anders en kan anders omgaan met dezelfde situatie omdat de buitenwereld een reflectie is van de binnenwereld. Bijvoorbeeld angst en gevoelens van onrecht zetten het immuunsysteem en het zelfherstellend vermogen van je lichaam (tijdelijk) op slot. Ieder mens heeft deze overlevingsmechanismen nog. Vechten tegen of onderdrukken van emoties gebeurt vaak als er veel aandacht ‘naar buiten’ is. Dat is aandacht naar het gezin, naar de dingen die ‘moeten’, naar oordelende gedachten, aannames en verklaringen. Deze bijzondere tijd geeft een uitnodiging om het lichaam van oude informatie op te schonen en nieuwe energie op te doen.

Reageer gerust voor begeleiding daarmee; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.