Borstkankeronderzoek in Raalte weer van start

REGIO – Met ingang van woensdag 21 oktober staat er weer een onderzoekscentrum voor borstkankeronderzoek op de parkeerplaats achter het politiebureau in Raalte. Alle vrouwen uit de gemeente Raalte in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar kunnen weer aan dit onderzoek meedoen. Dat was eerder in maart vanwege het coronavirus stilgelegd.

Inmiddels zijn verschillende maatregelen genomen om gefaseerd en veilig te kunnen opstarten binnen de COVID-richtlijnen, die door het RIVM zijn gesteld. Cliënten die aan de beurt zijn ontvangen vanzelf een uitnodiging. Cliënten die vanaf 16 maart niet konden deelnemen zijn het eerst aan de beurt. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelnemers ontvangen binnen twee weken een schriftelijke uitslag. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig.
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.
Voor meer informatie zie staging2.bevolkingsonderzoeknederland.nl of bel de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Oost, tel. (088) 11 86 300, op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.