Biobeurs in Zwolle wordt online event BioKennisWeek

ZWOLLE – De bekende Biobeurs die in januari zou plaatsvinden in de IJsselhallen in Zwolle gaat niet door. Daarvoor in de plaats komt er van 18 tot en met 22 januari een online-event met de naam ‘BioKennisWeek’.

Foto: Fakkert Diervoeders B.V. uit Laag Zuthem stond al sinds jaar en dag op de Biobeurs en de voorganger daarvan, de BioVak.

De organisatie van de Biobeurs, opvolger van de vroegere BioVak, denkt dat gezien de huidige situatie rond corona de beurs niet op een verantwoorde manier georganiseerd kan worden. De fysieke Biobeurs schuift daarom door naar 2022. Afgelopen jaren trok deze biologische vakbeurs ook veel bezoekers en standhouders uit Salland die zich op de hoogte wilden stellen van de nieuwste ontwikkelingen. Organisator is sinds enkele jaren Bionext in Ede, het samenwerkingsverband van drie verenigingen: BioHuis voor de boeren & telers, BioNederland voor de handel & verwerking en de Biowinkelvereniging voor de biologische speciaalzaken.

De BioKennisWeek wordt in januari opgezet met partners uit de hele biologische keten en aanverwante partijen. Het doel blijft om de kennis en ervaring van de hele biologische sector verder te verbreden, te verdiepen en te verbinden. Directeur Bionext Michaël Wilde: “In deze online week willen we de biologische sector bij elkaar brengen en kennis delen. Hiervoor wordt er met veel zorg gewerkt aan een zeer interessant kennisprogramma. Daarnaast is het belangrijk om nieuwe partijen te interesseren voor en te informeren over biologisch. Daar is een online platform natuurlijk uitermate geschikt voor. We gaan er dan ook van uit dat het bereik met deze week groter zal zijn dan ooit. Hoe deze week er precies uit gaat zien weten we nu nog niet. Daar gaan we in de komende weken invulling aan geven”.’;

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.