‘Bermuda driehoek’ van sportclub Lemele slaat ongenadig toe

HENGELO – Op sportpark Slangebeek in Hengelo stond sportclub Lemele tegenover ATC ’65. De letters en cijfers ATC ’65 staan A Trinta Conditum, gesticht in het gezegende jaar 1965. A Trinta wat? Op een enkeling die het Latijn machtig is weet de doorsnee voetballiefhebber nog niks.

Welnu, de vertaling luidt: uit dertig ontstaan. Dertig man stonden aan de oorsprong van deze inmiddels grote club, want met liefst acht zaterdagelftallen en drie teams die uitkomen op de zondag mag je dat wel stellen. En waar sportclub Lemele met pijn en moeite een JO-19 bijeen moet schrapen, heeft de tegenstander liefst 6 jeugdformaties in die leeftijdsklasse. Een soort David tegen Goliath derhalve. Op papier. Maar goed, op papier worden geen veldslagen gewonnen. De ploeg van mats Timmerman heeft na twee speelrondes nog geen averij opgelopen, terwijl doelman Ruan Weelink is de trieste gang naar het net bespaard gebleven.

Het vertrouwde Slangebeek, werd een slangenkuil voor ATC ’65. Nog voor de thee sloeg Lemele drie keer dodelijk toe. De ‘Bermuda driehoek’, bestaande Jelmer Kleinjan, Yoran Bakhuis en Remon Kleinlugtenbeld, heeft weinig kansen nodig om onbarmhartig toe te slaan. Zo ook deze middag. “Drie keer raak uit drie kansen”, licht Kleinlugtenbeld toe. “Nog voor rust. Of de pot toen al gespeeld was? Nou… ATC heeft best een goed voetballende ploeg, met voorin behendige spelers. In de tweede helft kregen ze ook wel kansen, maar Ruan stond weer een wereldpartij te keepen. Die houdt voor de derde keer de nul. De derde overwinning op rij. Gaat wel lekker zo. Verder een sportieve wedstrijd, maar het blijft raar zonder publiek, vanwege de corona.”

Zaterdag komt Sportclub Daarle naar Zandeinde. Het beginsignaal is gepland om half drie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.