Aardappelen, eieren en appels voor 520 gezinnen naar de Voedselbank

HAARLE/DEVENTER – LTO Salland heeft vorige week voor 520 gezinnen aardappelen, eieren en appels naar het regionaal distributiecentrum van de Voedselbank in Deventer gebracht. Van daaruit gaat alles weer naar Voedselbanken in de wijde regio, zoals onder meer die in Raalte en Hellendoorn. “Een flinke klus, maar wel eentje die we heel graag gedaan hebben”, zo stelt Jolanda Kieftenbeld, pluimveehoudster in Haarle en voorzitter van landbouworganisatie LTO Salland.

De geslaagde actie was een onderdeel van de landelijke LTO-actie in het kader van de Dutch Food Week. Op veel plekken in Nederland werden door boeren en tuinders onder meer appels uitgedeeld bij verzorgingscentra, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken. In eerste instantie wilde LTO-Salland ook appels uitdelen op onder meer de stations in de eigen regio. “Daarbij wilden we ook graag gesprekken aangaan over wat wij als landbouw allemaal doen aan bijvoorbeeld biodiversiteit, maar dat zou in deze tijd erg moeilijk zijn geworden”, vertelt Jolanda. “Vandaar dat we alles naar Deventer hebben gebracht. Ook op deze manier kunnen we laten zien hoe groot de waarde is van wat onze boeren en tuinders aan gezond en betaalbaar voedsel produceren.”

De aardappelen, eieren en appels werden op het bedrijf in Haarle ingepakt en daarna met twee tractoren en een grote aanhanger naar Deventer gebracht. Daar werd alles met blijdschap ontvangen. De keuze voor het aantal van 520 pakketten met de drie producten werd ingegeven door het aantal cliënten dat gebruikmaakt van de Voedselbanken in de drie gemeenten waar LTO Salland actief is; Raalte, Olst-Wijhe en Deventer.

Foto: Jolanda Kieftenbeld uit Haarle, voorzitter van landbouworganisatie LTO Salland, hielp zelf ook mee bij het uitladen van de aardappelen, eieren en appels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.