31 oktober: Halloween

RAALTE – 31 oktober, bij veel mensen gaat bij het horen van die datum niet meteen een belletje rinkelen, maar bij de bewoners aan De Heerd 61 in Raalte wel. Dit is namelijk de datum van het griezelen en spoken, ofwel Halloween. Een feest wat in Amerika, Canada en Ierland groot wordt gevierd maar ook in Nederland steeds meer door liefhebbers wordt opgepakt. Zo kennen we al de Halloween Fright Nights in Walibi Holland, de Halloween Nights in Toverland en Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn. Maar ook Raalte heeft bij speeltuin Blekkershoek altijd een lampionnen- en griezeltocht voor kinderen.

Helaas zijn door corona bovenstaande evenementen allemaal afgelast. Maar dat is voor de bewoners aan De Heerd 61 nog meer reden om dus goed uit te pakken en hun huis om te toveren tot een waar spookhuis. Prachtige uitgesneden pompoenen, spinnenrag, een rokende heksenketel en ’s avond is alles mooi verlicht en zijn er hologrammen zichtbaar in één van de kamers.

“We zijn net een paar maanden geleden verhuisd. Bij ons oude huis deden we dit ook al, maar hier hebben we nog meer ruimte om alles uit te stallen. Mensen zijn dan ook van harte welkom om vanmiddag of vanavond een kijkje te komen nemen.”
De weersvoorspelling vandaag is goed en voor de kinderen ligt er voorverpakte trick-or-treat snoepgoed klaar. Het liefst zouden de bewoners natuurlijk verklede en griezelende kinderen aan de deur hebben voor een ‘Trick or treat’ of ‘Snoep of je leven’, maar in verband met corona is dat even niet wenselijk.

“Hopelijk inspireren we andere mensen en zien we volgend jaar nog veel meer huizen die mooi versierd zijn. In Wijhe doen ze het ook al jaren met Hallowieje. Hoe leuk zou het zijn als Raalte ook omgetoverd wordt tot een spookstad en er voor kinderen van alles te doen is”, aldus de bewoners.

Meer foto's

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.