Willibrordplaquette voor Hein Bruggeman

RAALTE – Hein Bruggeman, koster van de Basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte, is afgelopen zondag onderscheiden met de Willibrordplaquette. Hij kreeg deze onderscheiding van het aartsbisdom in Utrecht voor 22 jaar trouwe dienst als koster in de basiliek.
Pastoor Cornelissen overhandigde aan het einde van de Eucharistieviering in de kerk de plaquette, de draagspeld en de oorkonde, ondertekend door de aartsbisschop, Willem Jacobus kardinaal Eijk. Bruggeman, die in verband met het bereiken van de 80-jarige leeftijd heeft besloten om te stoppen als koster, werd lovend toegesproken voor zijn vrijwillige inzet en zijn dienstbaarheid aan de parochie. Ook koster Hein Veldkamp en senior acoliet Anton Spoolder stoppen. Beiden zijn ook 80 geworden en vonden de tijd rijp om het stokje door te geven. Na elf jaar trouwe dienst heeft ook Thea Overgoor besloten een punt te zetten achter haar werkzaamheden. Al die jaren zorgde zij dat de pastorie en ook de basiliek er netjes en schoon uitzagen. Ook werd officieel afscheid genomen van koster Marien Overmars. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Gelukkig blijft Marien nog wel als vrijwilliger betrokken bij de geloofsgemeenschap. Pastoor Cornelissen had voor elk een lovend woord en een mooie bos bloemen als blijk van waardering. Ook werd de nieuwe koster, Carin Herms, als opvolger van Marien Overmars, gepresenteerd. Na de viering was er – op 1,5 meter – een gezellig samenzijn in de pastorietuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.