Wiejese Diekdaegen met kermis, Kei en historie

WIJHE – De grote feesten gaan niet door. Desondanks staat Wijhe in het weekend va vrijdag 4 tot en met zondag 6 september het teken van de Wiejese Diekdagen. Met een aangepast programma uiteraard. Er staat een kermis op het Van Dedemplein, de Kei van Wijhe wordt uitgereikt en de Langstraat wordt een museumroute.

Aan attracties op de kermis zal het niet ontbreken. Dit jaar staan er elf, waarbij de bank en de autoscooters niet ontbreken. Het bestuur van de Diekdaegen heeft er alles aan gedaan om deze vijf eeuwen oude traditie door te zetten. Ook om de kersmisexploitanten een hart onder de riem te steken. Dit keer is de kermis ruimer opgesteld, staan er hekken om het terrein om te voorkomen dat er te veel mensen op de kermis komen en zijn er looproutes. Kinderen onder de achttien jaar krijgen een polsbandje, omdat zij zich niet aan de anderhalve meter afstand hoeven te houden. De kermis is op vrijdag geopend van 14.00 tot 24.00 uur, op zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur en op zondag van 14.00 tot 22.00 uur.
In dit weekend wordt ook de ‘Kei van Wijhe’ uitgereikt. Na een periode van nominaties en verkiezingen wint een plaatsgenoot, die dit jaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd, deze trofee. Wie ook nieuwsgierig is wie deze prijs dit jaar toekomt, houdt de website staging2.diekdaegen.nl en social media van de Wiejese Diekdaegen in de gaten. De winnaar wordt daarop op vrijdag 4 september bekendgemaakt.

Vrijheid

Verder presenteert de Historische Vereniging Wijhe de expositie ’75 jaar vrijheid in Wijhe’ in haar nieuwe pand aan de Langstraat 52. De expositie toont een half jaar lang uitsluitend foto’s uit Wijhe. In de expositieruimte zijn steeds maximaal vier of vijf personen toegestaan. In alle winkels staan foto’s van in totaal 43 Wijhenaren. In de Langstraat als museum kunnen inwoners herinneringen ophalen met deze bekende plaatsgenoten.
Tijdens het Wiejese Diekdaegen-weekend hangt bij de ondernemers van Gastvrij Wijhe een poster waarop ze interessante aanbiedingen plaatsen voor een eigen, feestelijk Diekdaegen-pakket. Bij Schulten, Mico Bodywear en Elferink Mode presenteren bovendien een ‘mode inspiratie weekend’ in het teken van de nieuwe najaarscollecties. De winkels zijn op vrijdag geopend van 10.00 tot 21.00 uur; op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.