VVD Zuid-Holland roept op: ‘Randstedelingen, verhuis naar het oosten!’

REGIO – Door het coronavirus hebben werknemers en werkgevers moeten experimenteren met thuiswerken. Volgens de VVD Zuid-Holland zou deze omschakeling kansen kunnen bieden voor Oost-Nederland. “Het betekent dat mensen op grotere afstand van hun werk kunnen gaan wonen. Gezien de woningnood in met name de Randstad, biedt dat grote kansen voor de regio’s”, schrijft fractievoorzitter Erwin Hoogland van VVD Zuid-Holland in een persbericht.

Hoogland roept de regio’s op om snel in actie te komen. “Succesvol thuiswerken valt of staat met een stabiel en supersnel digitaal netwerk. Een regio als Twente zou daarom het 5G-netwerk versneld over het hele gebied moeten uitrollen.”

Omdat mensen niet elke dag thuis zullen werken, moet er ook geïnvesteerd worden in bereikbaarheid. Hoogland: “Om bij het voorbeeld van Twente te blijven: versterk de A1 met de A35 tot aan Zwolle en maak van de N18 een A18 van Enschede naar Arnhem. De treinverbinding van Twente naar de Randstad is al goed, maar naar Zwolle kan de trein nog wel sneller rollen. De tweede ic-lijn”

Al met al ziet Hoogland grote kansen om de bedrijvigheid in het westen te koppelen aan het woongenot van het oosten. “Ik zou zeggen: richt je daarbij vooral op de regio’s. Daar liggen echt kansen om zelf economisch te groeien en de woningnood in de Randstad te verminderen. Zo blijven de regio’s vitaal, kan krimp worden voorkomen en blijf je ook voor jongere generaties aantrekkelijk”

1 REACTIE

  1. Dus omdat mensen uit het westen naar het oosten gaan moet infrastructuur aangepakt worden? Dat moet dat dan ook als zij niet komen als eea onvoldoende is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.