Voetbalcompetitie van start

DALFSEN – Komende weekeinde gaat de voetbalcompetitie voor de amateurclubs weer van start. Een rondje langs de diverse clubs in de gemeente Dalfsen leerde dat, na het abrupte einde van het vorige seizoen, iedereen er weer veel zin in heeft.

Tekst/Foto’s: Evert Jan Goos

Bij één Dalfser vereniging vond een trainerswissel plaats. Patrick Wijsman uit Zwolle neemt bij V.V. Hoonhorst het stokje over van Marcel Schokker. Piet de Jong uit Zwolle gaat het tweede seizoen in bij ASC’62, hij wordt geassisteerd door Marcel Bijlinga. Jeroen Elzinga afkomstig uit de eigen vereniging blijft de eindverantwoordelijke bij S.V. Nieuwleusen. Jacob Grooten S.V. Dalfsen, Richard Smit V.V. Lemelerveld en Yves Heskamp uit Meppel bij USV tekenden voor één of meerdere jaren bij de desbetreffende club.

ASC’62 heeft een brede selectie komende seizoen

ASC’62 speelt ook het komende seizoen in de zaterdag tweede klasse H afdeling Oost. Trainer is Piet de Jong, hij wordt het komende seizoen geassisteerd door Marcel Bijlenga, die i.v.m. een zware knieblessure niet aan spelen toekomt. “De selectie is breder geworden t.o.v. vorig jaar”, meldt De Jong. “Mees Bartels (3de), Pieter Hamhuis (HHC), Gerwin Drewel (HTC) en Niloy Haroun, Bram Paarhuis, Fabian Jansen, Mark Onderdijk en Bart Mulder JO-19 zijn erbij gekomen. Daartegenover staat het vertrek van Jesse Bos (3e team) en zoals eerder genoemd Marcel Bijlenga.

De doelstelling: Vorig seizoen zijn we qua speelwijze geëindigd met een goede basis voor de toekomst. Een mooie ontwikkeling is dat we als club weer kunnen kijken naar de jeugd. Er is weer doorstroming naar de eerste en tweede selectie. ASC’62 speelt al jaren lang op tweede klasse niveau, de laatste jaren wel met de nodige moeite, dat willen we het komende seizoen zien te voorkomen. De competitie in Oost is op een aantal clubs na, hetzelfde gebleven. Ook dit jaar spelen we weer tegen WVF, de club die in mijn ogen recht op promotie had, heel knap wat zij vorig jaar gepresteerd hebben. OWIOS en VSCO zijn weer naar een andere tweede klasse gegaan wat ik persoonlijk jammer vindt. Mooie verenigingen waar het voetbal erg fanatiek wordt beleefd.”

De Jong vervolgt: “Quick’20 is duidelijke favoriet voor de titel. Wat ik bijzonder mooi vind aan de vereniging ASC’62 is de saamhorigheid. Fantastisch om te zien hoeveel vrijwilligers zich hebben ingezet om deze moeilijke coronatijd door te komen. Veel dingen gebeuren achter de schermen maar het meest zichtbaar is de nieuwe overkapping achter het clubgebouw. Sponsoren van Pijkeren en Schippers hebben dit samen met de nodige vrijwilligers mogelijk gemaakt. Ik voorzie een mooi voetbal seizoen voor ASC’62.”

.

S.V. Dalfsen: lekker meedoen in de eerste klasse Oost

De ploeg van trainer Jacob Grooten is voor het komende seizoen verhuisd van Noord naar Oost en speelt in de zondag eerste klasse E. “Dat voelt wel als een kleine promotie”, aldus Grooten. “We verwachten dat deze klasse zwaarder is dan Noord. Dus we zullen weer alles op alles moeten zetten om handhaving te realiseren, dat is ons doel. Daarnaast willen we de poulefase van de beker doorkomen.

De technische staf heeft een wijziging ondergaan. Ard Busscher is na jaren trouwe dienst gestopt als leider. Hij wordt opgevolgd door Gert van Ringen. De selectie is een beetje gewijzigd (Sjoerd Klarenbeek, Frank Schurer en Fernandez Pruik zijn gestopt. Jonge spelers (Sam v.d. Anker, Bas Pietersma, Ole Woltmeijer en Nick Dommerholt) die vorig jaar de overstap hebben gemaakt van jeugd naar senioren krijgen nu een kans. Daarnaast is Ruben Middelveen gedurende het vorige seizoen overgekomen van SVD 2 en ook heeft Vince v.d. Anker zijn kwaliteiten laten zien tijdens de voorbereiding. Laatstgenoemde mag officieel nog in O-19 spelen, maar is zeer talentvol en we gaan bekijken of hij de concurrentie aankan.

De afstanden in de afdeling Oost zijn redelijk gelijk aan die van vorig seizoen in Noord. Maar het leukste aan deze klasse zijn de derby’s tegen Heino en Rohda Raalte. Altijd keken de jongens van SVD op tegen zulke verenigingen en nu mogen we de strijd met ze aangaan, heel uitdagend en motiverend. De nieuwe klasse-indeling ken ik niet” vervolgt Grooten. “Dat gaan we ervaren. Bij een aantal clubs zie je veel mutaties, dus op voorhand zijn het allemaal sterke tegenstanders, althans op papier. Gekeken naar de stand van afgelopen seizoen gaan BVC’12, Rohda Raalte en de Bataven weer strijden voor het kampioenschap”, denkt Grooten.

.

Hoonhorst wil stabiele vierde klasser worden

Even voorstellen: “Ik ben Patrick Wijsman (56), woonachtig in Zwolle, getrouwd en we hebben twee kinderen. Ik ben werkzaam als adviseur bij het Ministerie van Financiën in Apeldoorn. Mijn voetballoopbaan begon bij S.V. Zwolle, daar heb ik alle selectie elftallen doorlopen. Ik werd op mijn 17e gescout door PEC Zwolle. Daar heb ik in de A1 en in het beloftenelftal gespeeld. Na de periode bij PEC heb ik bij ZAC gespeeld. Toen S.V. Zwolle weer aan de deur klopte ben ik weer terug gegaan naar mijn ‘cluppie’.

Naast het voetballen trainde ik daar de E, D en C jeugd. Nadat ik steeds meer knieklachten kreeg, heb ik definitief voor het trainersvak gekozen. Ik ging aan de slag als hoofdjeugd trainer bij s.c. Genemuiden, vervolgens bij SVI en negen jaar bij S.V. Zwolle. S.V. Dalfsen was mijn eerste club als hoofdtrainer senioren, daarna volgden drie jaar V.V. Lemelerveld, negen jaar s.c. Zwolle, vier jaar S.V. Dedemsvaart, twee jaar Haarle, één jaar OVC en ik was de laatste twee jaar werkzaam bij DAVO.

“Na het eerste gesprek was het gevoel zeer goed bij V.V. Hoonhorst. De doelstelling van bestuur, staf en spelers is om een stabiele 4e klasser te worden. Dit is voor ons allemaal een mooie uitdaging. Er zijn voor het komende seizoen een aantal jonge talentvolle jongens doorgekomen en de komende jaren volgen er nog enkele. De toekomst ziet er wel rooskleurig uit voor Hoonhorst. Het afgelopen seizoen stond de ploeg met één been in de vijfde klasse maar gelukkig zijn we weer ingedeeld in de vierde. Vierde klasse G is wel een zware er is daar veel strijd. Enkele ploegen zijn voetballend wel verder dan Hoonhorst. Holten is voor mij duidelijk favoriet. Heeten, Haarle en SDOL zullen ook in de top meedraaien. De selectie zal wel goed moeten beseffen dat in alle 26 wedstrijden 100% gegeven moet worden. De voorbereiding verliep naar wens en de trainingsopkomst is goed. Voetballend moet en kan het allemaal beter en daar werken we met z’n allen hard aan.”

.

V.V. Lemelerveld hoopt ook in Oost mee te doen voor een toppositie

Lemelerveld is voor het komende voetbalseizoen ingedeeld in district Oost. De laatste jaren speelde het team in Noord. “T.o.v. het afgelopen seizoen is er één speler gestopt (Wesley Vlierman) en zijn er twee spelers (Noah Tuink en Mark Meijer) vanuit het 2e aangesloten”, zegt trainer Richard Smit. “Hiermee komen we op een selectie van zestien spelers. Hierbij zal Rowell Evers vast aansluiten als 2e keeper, iets wat ook anders is dan het afgelopen seizoen. De selectie is wat aan de krappe kant, maar zolang we iedereen fit houden, moet dit genoeg zijn”, vervolgt Smit.

“Er zijn geen spelers van buitenaf bijgekomen, dit gebeurt eigenlijk nooit bij deze ploeg. Lemelerveld is en blijft een echte dorpsclub welke bestaat uit spelers uit eigen dorp. Ik ben als trainer de enige van buitenaf, ik kom namelijk uit Heino. Afgelopen twee jaar deden we mee om het kampioenschap in de 2e Klasse Noord. Naar verwachting zal het niveau in Oost hoger liggen dan in Noord, dus zullen we zeker niet mee kunnen doen om het kampioenschap. We gaan voor een plek bij de eerste zes. Wie weet dat we, eventueel met wat geluk, nog nacompetitie voor promotie kunnen halen.”

“Waar we in Noord grote afstanden moesten afleggen, bijvoorbeeld achter Leeuwarden, zijn de afstanden het komende seizoen iets korter. We voetballen veel in Hengelo en Enschede en omstreken. Ik verwacht dat NEO, Achilles ’12 en Suryoye-Mediterraneo gaan uitmaken wie kampioen gaat worden. Hopelijk kunnen wij daar vlak onder meedoen in de (brede) subtop. De eerste twee wedstrijden van het seizoen zijn tegen NEO en Achilles ’12, dus kunnen we direct zien waar we staan”, besluit Smit.

.

S.V. Nieuwleusen hoopt op een stabiel seizoen

S.V. Nieuwleusen speelt ook het komende seizoen in de zaterdag derde klasse D afdeling Noord.

Trainer is Jeroen Elzinga. Hij was sinds 1991 spelend lid van S.V. Nieuwleusen en bij deze club al bijna twintig jaar actief als jeugdtrainer. “Deze afdeling kent voor komende seizoen weer vele streekderby’s o.a. tegen SCD’83 Avereest en ook S.C Lutten. Daar is OZC uit Ommen bijgekomen. Er komt altijd veel publiek op af, wij verheugen ons altijd op deze wedstrijden. Ik schat in dat in deze competitie Hoogeveen en FC Klazienaveen de titelkandidaten zijn”, zegt Elzinga. “Beide ploegen hebben een aantal spelers van een hoger niveau erbij gekregen. Hieronder komt een grote subtop met o.a. OZC, ZZVV, Lutten en hier horen wij ook bij. Aan de selectie zijn toegevoegd Sander Lefers, Tom Huizing en Thomas Koobs. Zij maken vanuit JO-19 de stap naar de eerste selectie. Marc Hoogenkamp komt de selectie versterken vanuit het 2e team. Daarentegen zijn er vijf spelers die naar de 2e selectie zijn gegaan”, meldt Elzinga.

.

USV gaat voor vervolg op het afgebroken seizoen

USV speelt evenals vorig seizoen in de zondag derde klasse D Noord. Trainer Yves Heskamp: “Toen het vorige seizoen abrupt werd afgesloten stonden we op een zeer verdienstelijke derde plek. Koploper was Pesse, deze club is naar de tweede klasse gepromoveerd. De derde plek was de hoogste notering sinds vele jaren in de historie van USV. Dit resultaat proberen we komende seizoen te evenaren. We leggen de lat hoog. Helaas zijn twee ervaren jongens in een lager team gaan spelen t.w. Ron Meijerink en Kay Huzen. Dat is wel een groot gemis. De selectie is teruggebracht naar vijftien spelers en daar zullen we het mee moeten doen. Aanvulling komt vanuit het tweede team. Het tweede team is een prestatiegericht team geworden. Dat was in het verleden niet zo. Trainen is nu een ‘must’ voor deze jongens.”

“Wij vinden het ook belangrijk dat de jeugd geïntegreerd wordt. Met de selectie trainen twee talentvolle jongens mee t.w.: Julian Brinkman en Wouter Smudde. Zij spelen in team JO-19 maar het is niet ondenkbaar dat ze minuten gaan maken in het eerste team.” De keepers trainingen worden verzorgd door Dick Breukelman uit Hardenberg. “De competitie-indeling is niet geheel nieuw voor ons, wij kennen de meeste teams.” Heskamp ziet als belangrijkste kampioenskandidaat Oldeholtpade en ook Steenwijkerwold behoort tot de favorieten. “Wij hopen tot het eind mee te doen voor de prijzen en een periodetitel zou mooi zijn”, aldus Heskamp.

 

Meer foto's

.
.
.
.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.