Vilsteren strijdend ten onder tegen kampioenskandidaat Epse

VILSTEREN– Epse was voor Vilsteren de openingsklus van het seizoen 2020-2021. De gasten deden het aan het handje van trainer Herman Harleman in het coronaseizoen uitstekend. IJsselstreek en Raalte waren een maatje te groot, Epse was een van de weinige clubs die in het spoor kon blijven van de kampioen en de promovendus.

Op de sportkatern van de Stentor viel te lezen dat Epse liefst zes potentiële eerste elftalspelers kon verwelkomen. Nou ja, dan weet je aan de bak moet en dat borst niet droog blijft. Vilsteren begon het karwei op de vertrouwde Molenesch met een flinke koffer vol zelfvertrouwen, nadat het in de laatste bekerwedstrijd Raalte een loer had gedraaid (3-0).

Teleurstelling bij Vilsteren, lachende gezichten en armen richting hemel bij Epse op moment dat leidsman Ali Zarchian voor de laatste keer op zijn fluit blies. Ai, ai, ai, 1-2. Wat waren ze dicht bij een punt, de discipelen van Dik Runherd. De oefenmeester van Vilsteren is een fervent wielerliefhebber en had na afloop maar zo veertien rode rugnummers kunnen uitdelen. In de Tour de France de prijs voor de strijdlustigste renner. Maar net als in ’s werelds grootste wielerspektakel is de renner met de rode rugnummers in de regel niet de ritwinnaar. Het is een troostprijs voor de ‘braveheart’, die moed, lef en aanvalslust heeft laten zien.

Vertaal dat naar het voetbal en je komt terecht bij een team dat strijdt, weigert te buigen en een brok onverzettelijkheid aan de dag legt. En dat deed Vilsteren. Petje af. En of het nodig was! Zet er maar rustig op in: Epse is een titelkandidaat. Misschien wel dè titelkandidaat. Het team van Herman Harleman herbergt enkele voetbalpareltjes, die absoluut hogerop meekunnen. Neem Silas Muiderman. Geschoold bij FC Twente, maar te licht bevonden. Dan maar voetbalheld in Epse, moet de vaardige voetbalarchitect hebben gedacht. Hij is de man die de aanvoerlijn naar schutter Amir Fizovic verzorgt.

Toch was het op de Molenesch allemaal nèt niet voor de bezoekers, die stuiten op flinke weerstand. Het was Vilsteren dat zelfs brutaal de voorsprong pakte. Trapspecialist Jari Vlierman lanceerde vanaf de cornervlag met microchirurgische precisie het leer op de plaat van Rowi Hollegien. Kets, 1-0. Vilsteren hield het droog tot de rust, maar de toeschouwers bolden de wangen en vreesden het ergste. Verhouding balbezit was iets van 65 om 35 procent. In het voordeel van Epse welteverstaan. Maar goed, balbezit telt niet in de voetballerij, het gaat om klinkende munt, doelpunten dus.

Snel na de hervatting besloot Muiderman het maar eens zelf te proberen. Zijn schot, na een slalom langs twee gele verdedigers was geplaats en onbereikbaar voor Nick Hendriks, 1-1. Epse ging op zoek naar meer. Vilsteren hapte naar lucht. Kramp sloeg in de kuiten, vanwege het moordende tempo dat Epse de thuisploeg opdrong. De elf van Runherd wankelden, hielden lang stand, counterden bijna naar 2-1, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen. Invaller Johan Menkveld was kort voor tijd de boosdoener, gezien vanuit Vilsters perspectief. Strijdend ten onder tegen een kwalitatief uitstekende tegenstander. Niks om je voor te schamen. Complimenten.

Vilsteren speelt zondag in en tegen Wesepe. Aanvang: 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.