Vilsteren heeft zijn eerste driepunter binnen     

WESEPE – Op de Muggert in Wesepe, een dorp gelegen aan de weg van Raalte naar Deventer, stonden twee ploegen tegenover elkaar niets overhielden aan de opening van het seizoen 20-21. Waar Vilsteren tegen Epse (1-2) lang uitzicht had op een punt, zakte Wesepe zwaar door het ijs en werd door Terwolde als schietschijf gebruikt (7-1). Wesepe het thuisvoordeel, Vilsteren een psychologisch voorsprongetje, voor wat het waard is. Wie komt van de hatelijke nul?

Foto: Archief

Vilsteren dus! Dik Runherd kon positief berichten. Op de vraag of de zege verdiend was volgde een lichte aarzeling. “Ik denk het wel”, liet de trainer van v.v. Vilsteren weten. “Verdiend, maar zwaarbevochten. We hebben het zeker niet cadeau gekregen. Wesepe had wat goed te maken, na de 7-1 nederlaag. Dat was te zien. Een sportief duel tussen twee hardwerkende ploegen en gelukkig viel het kwartje de goede kant op. Doelman Nick Hendriks was voor mij de man van de wedstrijd, dat zegt genoeg.”

Op de Muggert trapte Jari Vlierman vanuit een corner de bezoekers op voorsprong. “De bal draaide in en de keeper was verrast”, herinnert Runherd zich. “Hij grabbelde nog wat, maar de bal hobbelde over de lijn.” Rick van Gelder egaliseerde pal voor rust de voordelige marge. De wedstrijd lag open tot dik een kwartier voor tijd. Wouter Mars werd op avontuur gestuurd en dan is het alarmfase 3 voor de tegenstander. De lepe vleugelspeler sierde zijn ‘afscheidsduel’ op het de winnende treffer. “Jááá”, piekerde Runherd hardop. “Die moet ik de komende twee duels missen. Dat wordt puzzelen.” Nou ja, een belangrijke pion moeten missen is natuurlijk nooit leuk, maar belangrijker is wie er wel beschikbaar zijn, niet wie er niet beschikbaar is.

We gaan het zien komende zondag als CCW ’16 op bezoek komt. Het duel op de Molenesch begint om twee uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.