Verkeersopfriscursus voor 65-plussers

AMERSFOORT – Veilig Verkeer Nederland houdt op de dinsdagen 20 en 27 oktober een tweedelige opfriscursus over verkeersregels voor 65-plussers uit de gemeente Olst-Wijhe. Locatie is het Holstohus; de twee bijeenkomsten duren van 14.00 tot 16.00 uur.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoermiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. In twee interactieve bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen.

Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. VVN heeft maatregelen getroffen om de cursus coronaproof uit te voeren. In verband met COVID-19 is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan een individuele praktijkrit. Die worden vanaf januari 2021 weer georganiseerd.

Aanmelding is mogelijk via staging2.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Olst-Wijhe. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en de eventuele interesse voor de praktijkrit. Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.