Uitgebreid Open Monumentendag-programma in Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – De Werkgroep Open Monumentendag Olst-Wijhe presenteert op zaterdag 12 september een uitgebreid Open Monumentendag-programma. Elk jaar in het tweede weekend van september openen duizenden monumenten in het land hun deuren voor het publiek. Ondanks het coronavirus zijn op zaterdag óók in de gemeente Olst-Wijhe veel gemeente- en Rijksmonumenten te bezichtigen. Daarbij zijn ook enkele activiteiten georganiseerd, zoals een rondleiding of een concert.

Foto: Ook de Dorpskerk in Olst is op zaterdag 12 september geopend voor het publiek

De Dorpskerk in Olst is te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur en de bezoekers kunnen luisteren naar een doorlopend orgelconcert door Wim de Just en Henk van Pijker. Ook de Oude Gemeentelijke Begraafplaats Olst (Droststraat 20a) is vanaf 10.00 uur geopend voor het publiek; om 14.00 uur start er een rondleiding door Teun Oosterbroek. De restauratie van de Bissems Hofstede in Marle is in juni 2020 afgerond; belangstellenden kunnen de nieuwe B&B appartementen bezoeken.

Bij Molen De Vlijt in Marle kan men vanaf 11.00 uur terecht voor een kunstmarkt in en rondom de molen. De markt wordt geopend door burgemeester Ton Strien. Bijzonder is ook dat het Dijkstoelhuisje (‘Dijkstoel van Salland 3de Rot’) aan Jan Meesterweg in Wijhe is opengesteld. Ook in De Wijhese Molen kunnen bezoekers terecht; het is echter niet mogelijk de verdieping te bezoeken. Tevens is de Tuin van Fortmond (Fortmonderweg 47 Duur) te bezichtigen.

Aanmelding is gewenst en kan via de site van de Open Monumentendag. De Nicolaaskerk in Wijhe is opengesteld en te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur. In het Infocentrum Den Nul is de nieuwe tentoonstelling van de Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed over schildersbedrijf Schraa te bezichtigen. Bovendien kan men in het nieuwe pand van de Historische Vereniging Wijhe aan de Langstraat terecht voor de tentoonstelling 75 Jaar Vrijheid.

Ook zijn er monumenten die op 12 september niet zijn geopend, maar zeker de moeite waard zijn om langs te fietsen of te wandelen zoals Boerderij de Denekamp op de Boskamp, OL Vrouw Onbevlekt Ontvangen Kerk in Wijhe, de H. Willibrorduskerk op de Boerhaar en De Willibrordkerk op de Boskamp.

Kijk voor meer informatie over de monumenten, adressen en openingstijden op de website.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.