Toneel, cabaret en klassiek in het Hoftheater

RAALTE – Aankomende week staan er drie voorstellingen op het programma van het Hoftheater. Op woensdag 30 september komen Susan Visser en Eric Corton met hun voorstelling ‘De Grootste Helft’. Op zaterdag 3 oktober staan drie cabaretiers van TRYO op het podium. Tot slot verzorgt het orkest van Gelderland en Overijssel op zaterdag 4 oktober een klassiek concert.

De Grootste Helft handelt over een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te kunnen communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan? Susan Visser en Eric Corton spelen het echtpaar, maar stappen ook uit hun rol om te reflecteren op de situatie. Waar in hun relatie ging het mis, en waarom? En hoe kom je er toch samen uit? Het stuk wordt die avond twee keer opgevoerd. De eerste voorstelling begint om 19.00 uur en de tweede om 21.30 uur. Gezien de recente maatregelen zetten we er voor de zekerheid ‘wel onder voorbehoud’ bij. Tickets kosten 22,50 euro per stuk.
TRYO oftewel “trio cabaretiers try-outen”, is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaretacts elk dertig minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Elke TRYO is anders, elke show een wisselende line-up. Met deze avond Thjum Arts (finalist Leids Cabaret Festival 2020), Emiel van der Logt (finalist Cameretten 2014) en Riza Tisserand (Padoem Patsss). Aanvang is om 20.15 uur. Tickets kosten 17,50 euro per stuk.
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, ontstaan uit Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten, brengt symfonische muziek. Phion speelt ditmaal in kleine bezetting onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Op het programma staan werken van onder andere Haydn, Bach en Mozart. Aanvang is om 15.00 uur. Een ticket kost 23,50 euro.
Kaarten bestellen kan via staging2.hoftheater.nl of telefonisch op werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur via 0572 361 361. Langskomen bij de theaterkassa kan enkel op afspraak, om wachtrijen te voorkomen.

Susan Visser en Eric Corton. Foto: Annemieke van der Togt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.