Terrastour van Kachel FM met eigen bus

Organisatoren met live-act langs bij acht horecagelegenheden in Vechtdal en Salland

HOONHORST – Iets met een gezegde met een berg en Mohammed; Kachel FM kan dit jaar niet doorgaan, dus komen de mannen achter het piraten- en boerenrockfeest in Hoonhorst naar de mensen toe. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september trekt Kachel FM er met een unieke halfopen DAF-bus op uit. De mannen doen acht horecagelegenheden in Salland en het Vechtdal aan. Daar verzorgen ze vanuit de bus een twee uur durend programma dat ook op internet te volgen is. De boerenrockband De Wethouders treedt bovendien op vanaf het open gedeelte van de bus.

“Het is jammer”, zegt Stefan Eilert namens Kachel FM. “In januari hadden we eigenlijk het hele programma voor het feest al rond, maar toen kwam meneer corona om de hoek. Eerst konden we niks, maar we zijn er de mannen niet naar om stil te gaan zitten dus hebben we gezocht naar een alternatief dat past binnen de regelgeving. En zo kwamen we uit bij deze terrastour. Vanuit een bus, die we speciaal hiervoor hebben aangeschaft. Ook om de horeca in deze moeilijke tijden te helpen. We komen langs voor een kleine onkostenvergoeding. We hebben er nog over gedacht om op zondag met de bus langs onze eigen locatie te gaan, maar dat durven we niet aan. We zijn bang dat er teveel volk op af komt en dat kunnen we dan niet handhaven.”
De mannen van Kachel FM fungeren zelf als DJ. De uitzendingen zijn te volgen via de site van Kachel FM en via de eigen app. Sommige horecagelegenheden omlijsten de terrastour met eigen activiteiten. Zo treedt bijvoorbeeld Schot deur ’t Pleeraam op bij de Veldhoek.
Het is natuurlijk balen dat het feest niet door kan gaan, maar het alternatief is ook niet verkeerd. “We hebben er allemaal heel veel zin aan”, vertelt Stefan. “Dit is ook heel leuk. Het programma dat we voor dit jaar hadden geboekt is volledig verplaatst naar volgend jaar. Niemand die er moeilijk over deed.”

De jaarlijkse ludieke promovideo (volgens de mannen zelf vorig jaar ruim 250.000 keer bekeken) staat inmiddels online. Die documenteert op traditioneel knullige wijze de zoektocht naar een alternatief voor de tent. Meer informatie via facebook.com/kachelfm en kachelfm.nl.

Kader met raster: Rooster

De terrastour begint vrijdag 18 september om 17.00 uur bij ‘t Witte Peerd in Nieuwleusen. Vanaf 21.00 uur staat de bus bij Zaal Kappers in Hoonhorst. Zaterdag gaat het programma om 14.00 uur verder bij Het Oude Station in Dalfsen; om 17.00 uur staan de mannen bij De Driesprong in Lemele en vanaf 21.00 uur bij Het Roode Hert in Dalfsen. Zondag start het programma om 14.00 uur bij De Mol in Wijthmen; om 17.00 uur volgt Mansier in Oudleusen en om 20.00 uur De Veldhoek in Heino. Aan belangstellenden wordt gevraagd om vooraf een plek te reserveren.

Foto: Kachel FM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.