Subsidie voor dorpshuizen in ruil voor vrijwilligerswerk

ZWOLLE – De provincie Overijssel gaat wijkcentra en dorpshuizen ondersteunen met de subsidieregeling Sociale Hypotheek. De provincie verleent subsidie in ruil voor een tegenprestatie waarmee de leefbaarheid rond het wijks- of dorpshuis verbetert. Door de uitbraak van het coronavirus moesten wijkcentra en dorpshuizen dit voorjaar maandenlang hun deuren sluiten. Hierdoor liepen ze veel omzet mis. Met de subsidieregeling sociale hypotheek wil de provincie de wijkcentra en dorpshuizen financieel ondersteunen en tegelijkertijd een impuls geven aan de leefbaarheid in wijken en dorpen. De inschrijving voor de subsidieregeling is inmiddels geopend. Afhankelijk van het geleden omzetverlies kan een accommodatie een subsidie tot 15.000 euro aanvragen. Deze regeling betaalt de accommodatie terug met vrijwilligerswerk in de omgeving van het wijkcentrum of dorpshuis. De provincie rekent 15 euro per vrijwilligersuur. De accommodatie moet in een plan laten zien hoe de subsidie terugbetaald wordt. In totaal is een bedrag van 300.000 euro beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.