Stöppelkaters zonder prinsen

RAALTE – De Stöppelkaters presenteren het komende seizoen geen nieuwe carnavalsprinsen. Dat betekent dus geen nieuwe prinsen van de Krielen en de Stöppelducks (de beide jeugdafdelingen) en geen officiële prins van de carnavalsvereniging. “Een moeilijk, maar noodzakelijk besluit”, zo stelt de Raalter carnavalsvereniging.

“We kunnen onze drie prinsen met de huidige corona maatregelen niet de fantastische ervaring bieden die ze verdienen. Zoals het er nu naar uitziet zullen we het weekend rond 11 november dus ook geen carnavalsactiviteiten organiseren.”

Het betekent overigens niet dat de Stöppelkaters wat carnaval 2021 betreft de handdoek definitief in de ring gooien. “Veel mensen denken dat ze wel kunnen nagaan welke kant het op aan gaat, maar wij willen er een weloverwogen beslissing over nemen”, vertelt Ronald Nijboer, de voorzitter van de Stöppelkaters. “Niet dat we achteraf zoiets hebben van ‘jammer, we hadden toch…’”
Ronald is er duidelijk over: “Met duizend man in de Leeren Lampe, dat gaat niet gebeuren. We gaan er vanuit dat de anderhalve metermaatregel nog wel even blijft. Maar we willen kijken wat wel kan. De jeugd mag bijvoorbeeld meer. Kunnen we het foekepotten dan misschien door laten gaan? Of het ziekenbezoek? Daar zou je wat omheen kunnen organiseren. Dat is onze insteek: wat kan wel.”

De grootste vraag is natuurlijk of de optocht door kan gaan. “Daar beslissen we later in september over”, vertelt Ronald. “Donderdag is er een regio-overleg met enkele andere carnavalsverenigingen. Daarvan wil ik gebruik maken om ook te polsen hoe zij staan tegenover de optochten. Daarnaast hebben we natuurlijk ook te maken met wagenbouwers, de gemeente en de coronamaatregelen. We willen kijken wat haalbaar is.”

Inmiddels hebben de Stöppelkaters een commissie in het leven geroepen om een ‘grande opening’ voor nieuw onderkomen Loods11 te organiseren. “Om de vereniging in deze barre tijd een financieel steuntje in de rug te geven zal er tijdens de opening een prachtige muur onthuld worden waar iedereen door middel van een vrije gift zijn eigen ‘steentje’ aan kan bijdragen. Meer informatie hierover volgt spoedig. Een datum voor de opening is er nog niet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.