Stöppelkaters blazen carnavalsoptocht af

RAALTE – De Grote Sallandse carnavalsoptocht in Raalte is afgelast. Dat heeft Ronald Nijboer, voorzitter van de Stöppelkaters, gisteren bekend gemaakt in een mail aan de leden. “Blijkbaar moet de gifbeker tot de laatste druppel leeg.”

Nijboer laat weten dat het besluit is genomen op advies van de optochtcommissie. “We hebben alle (alternatieve) opties tegen het licht gehouden en helaas is dit de enige juiste beslissing. We vinden het belangrijk dat de optocht op een veilige en verantwoorde manier plaats kan vinden. Met de huidige en onzekere toekomstige coronaperikelen kunnen we dat niet garanderen. Daarnaast beginnen de vele wagenbouwgroepen die onze regio rijk is rond deze tijd met bouwen. Ook zij verdienen het om niet langer in spanning te wachten en willen weten waar ze aan toe zijn.”

Nijboer schrijft dat er nog wel wordt nagedacht over een andere invulling van het carnavalsweekend. “Daarbij wordt er ook gekeken naar wat wél kan (denk aan festiviteiten voor de jeugd). Mocht je waardevolle ideeën hebben die binnen de huidige corona maatregelen passen, laat het dan aan jouw commissievoorzitter weten! Om toch met een positieve noot af te sluiten beloven we jullie twee dingen: carnaval gaat door (Kerstmis schaffen we immers ook niet af) en er komen betere tijden!”

RTV Oost meldde gisteren al dat ook de carnavalsoptochten in Lemelerveld zijn afgelast. Ook daar wordt nog nagedacht over een alternatief carnavalsprogramma. Ook krijgen de Sprokkelaars geen nieuwe prins. De huidige prins, Pé van het Café, blijft nog een jaar langer aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.