Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC ’21 in het oog. Twee verenigingen uit de gemeente Ommen. Lemele de club uit het buitengebied, OVC ’21 uit de stad, of zo u wilt de kern. Maar kennen de twee elkaar door en door? Dacht het niet.

Oké, persoonlijk misschien. Van school. Of euh, studie natuurlijk. Zoals Robin Meijerink, centrale verdediger van de stadsploeg en Ruan Weelink, de sluitpost van de dorpsclub. Verder hooguit van horen zeggen, of bij toeval tijdens het stappen bij uitgaansgelegenheid Dijk.

De bezoekers promoveerden de zondag tot rustdag en komen deze jaargang voor het eerst uit op de zaterdag. Nooit eerder trof het Lemele anders dan een nietszeggend potje om de ter ziele gedragen gemeente cup of een onderhoudend oefenpotje, jaren en jaren terug. Op het vertrouwde Zandeinde is de thuisclub een lastig te kloppen ploeg, stug, goed georganiseerd en sterk in de omschakeling. Een linke counterploeg, met drie messcherpe musketiers, luisterend naar de namen Bakhuis, Kleinjan en Kleinlugtenbeld.

De tegenstander de absolute wil opleggen is een ander verhaal, al wil het nog wel eens spoken als er, gesteund door het thuisfront richting kantine wordt gespeeld. De supporters zijn dan de twaalfde man. De stadsploeg is misschien wat frivoler, maar wisselvallig en heeft veel (te veel) kansen nodig om te scoren. Tot zo ver de analyse vooraf. Voor wat het waard is, op de plastic sprieten van Zandeinde moest het gebeuren.

De eerste helft viel er bar weinig te genieten. De wedstrijd was net zo spannend als het kijken naar groeiend gras. Bedenk dat de speelweide van Zandeinde bestaat uit plastic nepsprieten en je weet genoeg. Aftasten van beide kanten. Nagenoeg geen kansen. Na de thee speelde Lemele op het clubhuis aan en hoe dat komt valt niet uit te leggen, maar in de regel komt de thuisploeg dan beter voor de dag, dan de andere kant uit, richting Lemelerberg.

Nog voor het eerste uur verstreken is, is Yoran Bakhuis attenter dan de gehele defensie van de bezoekers en tikt van dichtbij de openingstreffer tegen het nylon. Lemele heeft wat het wil, een voorsprong. Als even later Steven Warmelink een bal een flink eind richting Hellendoorn roeit vinden de supporters dat machtig mooi. “Juust, in de maïs met dat ding, wi’j stoat veur!”

“Na die 1-0 konden wij ons spelletje spelen”, bevestigt Warmelink. “Ik denk een terechte overwinning op basis van de tweede helft. We hebben niets weggegeven.” Als even later Remon Kleinlugtenbeld een vrije trap in de voeten van Robin Schoenmaker schuift is het gebeurd. ‘Het bedrijvige motortje van Zandeinde’ slingert zijn rechter maar eens stevig aan en doelman Ronde is kansloos. De equipe van Goeree rest een dikke twintig minuten reparatietijd, maar weet daarin geen sikkepit af te dwingen. Nouri mag dansen en draaien waar het geen kwaad kan, ver van de goal. Komt ie te dichtbij, dan wordt resoluut en zonder pardon ingegrepen.

Warmelink en de zijnen houden de deur niet eens op een kier, maar spijkerdicht. In de slotfase wordt het leed voor de gasten vergroot. De 3-0 was wel typerend voor het spelletje van de thuisclub, vanuit een messcherpe counter. “Dat is onze kracht”, bevestigt Remon Kleinlugtenbeld. “Vanuit de omschakeling in twee, drie passes voor de goal staan.”

Bakhuis laat zien dat het onderling wel goed zit in de spelersgroep. Vanuit kansrijke positie ziet de goaltjesdief maatje Kleinjan er nog beter voorstaan. De gunfactor is hoog. Na een tikje breed laat scorebordbedienaar Jan Bennink met veel plezier de 3-0 opflitsen. Vele op de fiets naar het bergdorp afgereisde supporters uit Ommen rest niks anders gemopper, een biertje voor de schrik en zachtjes mijmeren over de goede, maar voorbije tijden op zondag…

OVC ’21 speelt eveneens in Hengelo, maar op een ander locatie. Op sportcomplex De Bijenkorf staat de ploeg van trainer Freek Goeree tegenover Tubantia. Let op, het duel begint om 15.15 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.