Restauratie Strunk hervat

RAALTE – De restauratie van cultuurboerderij Strunk aan de Deventerweg in Raalte is hervat. De eerste werkzaamheden vonden voor de zomer plaats. De restauratie is noodzakelijk voor het behoud van het Rijksmonument. Vooruitlopend op de renovatie aan de binnenkant van de boerderij en de nieuwbouw van de bijbehorende schuur, wordt eerst de buitenkant van de boerderij aangepakt. De restauratie is naar verwachting eind oktober gereed. Voor de zomer is het oude riet van het dak gehaald en is er een start gemaakt met het vervangen van de houten balken van het dak. Gedurende de werkzaamheden bleek de staat van de schoorsteen zo slecht te zijn, dat besloten is om die helemaal te slopen en opnieuw op te metselen. Het deel dat buiten zichtbaar is, wordt in de originele staat teruggebracht met renovatiestenen. Daarnaast worden de luiken en buitenkozijnen gerenoveerd of vervangen. Ook wordt de boerderij begast om houtworm te bestrijden. Dat staat gepland op 28 september. De omwonenden worden hierover geïnformeerd.
Boerderij Strunk biedt onder andere onderdak aan de Raalter Oudheidkamer. Na de verbouwing is er ruimte voor meer gebruikers. Dit najaar komt er meer duidelijkheid over de toekomstige invulling van boerderij Strunk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.