Rabobank Salland gestart met Rabo ClubSupport-actie

Toekomst van club- en verenigingsleven staat onder druk door coronacrisis

RAALTE – Rabobank Salland is weer gestart met de jaarlijkse Rabo ClubSupport-actie. Clubs en verenigingen in Salland worden opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Salland stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. “Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit”, zo schrijft de Rabobank.

Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden namelijk flink te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. “Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt”, vertelt directievoorzitter Marco Dirksen van Rabobank Salland. “Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken.”
Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het club- en verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Clubs en verenigingen uit regio Salland die deelnemen, voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om via de app op hun initiatief te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering.

Campagne

In 2019 deden in Salland 389 clubs en verenigingen mee aan Rabo ClubSupport. Rabobank Salland roept ook dit jaar lokale clubs en verenigingen op om hun maatschappelijke initiatieven in te schrijven. Ook start er een landelijke campagne waar onder meer sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbenden aan deelnemen. Verenigingen en stichtingen kunnen zich tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en op 2 november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank. Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabobank.nl/clubsupport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.