Raalte wint dikverdiend van USV

NIEUWLEUSEN – USV hoeft zich geen illusies meer te maken over een vervolg in het bekertoernooi. In een rechtstreeks duel om de koppositie in de poule trok Raalte in eigen huis met 2-0 aan het langste eind.

Vanaf de aftrap had USV op het kunstgras een half uur lang het beste van het spel. Het wachten was op de openingstreffer. In de 10e minuut was Sander Schaeffer dichtbij. Hij verlengde een dieptepass knap met zijn hoofd, maar zag de inzet net naast gaan. Nog geen 2 minuten later wist Raalter doelman Stan Albers geen raad met een doldwaze terugspeelbal. Het doel was leeg, maar Leon Kooiker raakte slechts de lat.

Daarna kwam Raalte beter in de wedstrijd en steeds vaker in de buurt van het doel van Martijn Schepers. Op slag van rust leidde dat tot een voorsprong. Ingeleid door slordig balverlies op het middenveld. Dylan Lindeman had vrij baan en schoof beheerst binnen (1-0). Na rust liet Raalte zien dat dit geen toevalstreffer was. De vaardige middenvelders en sterke mannen voorop, maakten het USV erg lastig.

Direct nadat in de 57e minuut een inzet van Roy Kuiers op miraculeuze wijze werd gekeerd op de doellijn, verdubbelde Raalte de voorsprong. Een corner werd doorgekopt, waarna er bij de tweede paal geen USV-verdediger meer te bekennen was (2-0). Daar bleef het bij. In de slotfase had USV nog wel een paar keer zicht op de aansluitingstreffer, maar het sterk counterende Raalte had de overwinning ook zomaar verder kunnen uitbouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.