‘Proces rondom aanpak Boetelerveld zorgvuldig verlopen’

RAALTE – Het Raalter college van B&W is van mening dat de communicatie en participatie omtrent de aanpak van Boetelerveld zorgvuldig is verlopen. Dat stelt het college in een brief aan GemeenteBelangen dat er vragen over had gesteld. Dit naar aanleiding over de ophef die is ontstaan over de vermeende kaalslag in het gebied.

“Er is sprake geweest van een intensief gebiedsproces om te komen tot een inrichtingsplan voor het Boetelerveld”, zo schrijft het college. “Hierbij zijn alle gebiedspartijen (gemeenten Raalte en Hellendoorn, provincie, waterschap, LTO en Landschap Overijssel) actief betrokken.”

Het college wijst erop dat ook omwonenden en (aanliggende) grondeigenaren regelmatig geïnformeerd zijn via nieuwsflitsen en er diverse inloopbijeenkomsten zijn gehouden over de plannen. “Op 1 juli 2020, kort voor de feitelijke start van de fysieke werkzaamheden, is voor direct omwonenden en aanliggende grondeigenaren een informatiebijeenkomst gehouden waar informatie over de uitvoering van de werkzaamheden kon worden verkregen. Dit naast dat er een nieuwsbrief is verspreid naar de omgeving en andere mogelijk betrokken organisaties. Op de website staging2.raalte.nl/boetelerveld is de laatste stand van zaken rond de uitvoering en de informatie over de maatregelen te zien.”

“Ook zijn ter voorbereiding, uit voorzorg, bouwkundige opnames gedaan bij woningen nabij het Boetelerveld in verband met het risico op onvoorziene vernatting. Met grondeigenaren die geraakt worden door de maatregelen zijn gesprekken gevoerd over financiële compensatie en ruilgrond en overeenkomsten gesloten.”

Volgens het college zijn alle wettelijke regels voor de kap van bomen in natuur en Natura 2000-gebieden in voldoende mate gevolgd. “In de wet is geregeld dat maatregelen die onderdeel zijn van een N2000-beheerplan niet vergunningsplichtig zijn. De bomenkap in het Boetelerveld is een van de interne inrichtingsmaatregelen die nodig zijn om verdroging van het Boetelerveld tegen te gaan en staat in het beheerplan Boetelerveld vermeld.”

1 REACTIE

  1. Zoals wel vaker is de beslissing al genomen, en worden de omwonenden daarna alleen geïnformeerd, zonder dat ze nog inspraak hebben. En ik vraag me ook af of die bouwkundige opnames wel representatief zijn. Waren daar ook omwonenden bij aanwezig? Zijn ze ook in natte periodes gedaan?

    Lijkt me goed dat hier een onafhankelijk onderzoek naar gedaan wordt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.