Open Monumentendag Olst-Wijhe: nog nooit zoveel bezoekers bij De Vlijt

REGIO – Afgelopen zaterdag waren diverse monumenten in de gemeente Olst-Wijhe geopend voor het publiek. In het kader van de landelijke Open Monumentendag had een speciale werkgroep een uitgebreid programma georganiseerd.

Foto: Annet van Raalten

Volgens de overkoepelende landelijke organisatie nam het aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar met ongeveer 50 procent af, maar werd dat grotendeels gecompenseerd door het aantal deelnemers dat meedeed aan de digitale activiteiten.

Kees van Bunningen, namens Stichting de Wijhese Molen beheerder van De Vlijt in Marle, schetst wat ‘zijn’ molen betreft echter een ander beeld. “We hadden al weken geleden een kunstmarkt aangekondigd”, vertelt hij. “De opbrengst daarvan is bestemd voor de restauratie van de molen, die nu gaande is. De kunstmarkt viel samen met de Open Monumentendag en ook de Overijsselse Molendag. En ik moet zeggen: de toeloop was buiten verwachting. Bij ons zijn er circa 180 mensen geweest. Ongekend, we hebben nog nooit zoveel bezoekers mogen verwelkomen! En iedereen hield zich aan de maatregelen. Het was dat betreft ook fijn dat de bezoekers over de hele verspreid kwamen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.