Oorlogsmonument onthuld in Wesepe

WESEPE – Dina Muskee (97) en Arend Jalink (95), de twee oudste leden van de Protestantse Gemeente Wesepe, hebben afgelopen zondagochtend een klein oorlogsmonument onthuld bij de kerk. Het monument, een herinneringsbord, is een initiatief van de Protestantse Gemeente Wesepe. Door Corona moest de onthulling enkel maanden worden uitgesteld. In de dienst voorafgaande aan de onthulling werd stil gestaan bij 75 jaar bevrijding. Na de dienst verplaatsten de aanwezigen zich naar buiten waar een kring werd gevormd om het op dat moment nog bedekte monument. Toen Dina en Arend het monument hadden onthuld, klonk een luid applaus waarna door de Cantorij en alle aanwezigen het Wilhelmus werd gezongen. Dina en Arend legden als eerste de uitgereikte zonnebloem bij het monument waarna alle aanwezigen dit voorbeeld volgden. Jaarlijks rond 4 en 5 mei kunnen dorpsgenoten bloemen leggen bij het monument en zo stil staan bij allen die hebben geleden en streden voor de vrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.