Home / Sallandcentraal / Ontdekweekend langs de IJssel

Ontdekweekend langs de IJssel

DEVENTER/OLST/WIJHE – Op 26 en 27 september presenteren IVN Natuureducatie en diverse lokale partijen diverse activiteiten voor jong en oud op, langs en over de IJssel. Denk aan een opruimactie met DAVO bieren, een excursie langs de IJssel met IVN Deventer, een speurtocht langs de IJsseldijk vanuit het Infocentrum in Den Nul of een concert van het Stedelijk Orkest Lebuïnus op het Welle terras. Het ontdekweekend is onderdeel van het programma ‘Schone IJssel’ dat wordt ondersteund door de provincie Overijssel. In het programma zet IVN zich samen met inwoners, gemeenten en de provincie in om plasticvervuiling op de oevers van de IJssel tegen te gaan. In het najaar van 2019 ruimden 250 vrijwilligers de oevers van de IJssel op bij Deventer, Olst-Wijhe, Zwolle en Kampen en brachten 70 vrijwillige onderzoekers het afval op de oevers in kaart. Ook dit najaar wordt er opgeruimd en onderzocht door vrijwilligers langs de IJssel. Meedoen? Kijk op www.schonerivieren.org. Daar is ook een overzicht van alle activiteiten te vinden.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.