Olst-Wijhe bezig met locaties Tellegenschool en Holsthoek

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe start met het opstellen van een plan van aanpak om de Tellegenschool in Wijhe te ontwikkelen naar een locatie voor woningbouw. Verder wil het college van B&W uitgangspunten formuleren voor de toekomstige bestemming van de Holstohoek in Den Nul. “Daarbij nemen we behoud van een ontmoetingsfunctie in De Nul uitdrukkelijk mee en verkennen we de mogelijkheden van derden die belangstelling hebben getoond”, zo stelt het college.

Het openbaar onderwijs in Wijhe (Tellegen en Peperhof) is dit schooljaar als ‘De Wije’ samengegaan op de locatie van de voormalige Peperhof. Daardoor is de voormalige Tellegenschool leeggekomen en teruggevallen aan de gemeente. Enkele leerlingen van de voormalige Holsthoek in Den Nul krijgen nu les in Olst. Daarmee komt ook de Holsthoek weer in handen van de gemeente. De gemeente start daarom een proces op om voor beide plekken een goede invulling te realiseren.
Voor het terrein van OBS Tellegen stelt de gemeente de komende periode een plan van aanpak op om de mogelijkheden voor woningbouwontwikkeling te verkennen. De gemeente werkt hierbij nauw samen met woningbouwcorporatie SallandWonen. Uiteraard worden t.z.t. ook omwonenden betrokken.
De gemeente gaat voor het terrein van OBS De Holsthoek in gesprek met Plaatselijk Belang Den Nul om samen te verkennen welke lokale wensen er zijn voor dit terrein. Ook verkent de gemeente de mogelijkheden van derden die belangstelling hebben getoond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.