Nieuwe atelier van Raalter kunstschilder Bertina Tilma geopend

RAALTE – Kunstschilder Bertina Tilma had samen met meerdere kunstenaars vier jaar lang een atelier in het centrum van Raalte. Door het coronavirus kwam ze erachter dat het bijna noodzakelijk is om een eigen werkplek te hebben. Het bleef eerst bij een droom, totdat ze hoorde dat de antikraakverhuur van het gezamenlijk atelier stop werd gezet. Toen werd Bertina genoodzaakt een nieuwe ruimte te zoeken en dat is met enige doorzettingsvermogen gelukt.

Atelier-Bertina heeft zich inmiddels gevestigd op de Tjalkstraat 9 in Raalte. Er is veel werk verzet om er een mooi werkbaar atelier van te maken. Vanaf 1 oktober is iedereen weer welkom om Atelier-Bertina te bezoeken en tijdens openingstijden te schilderen.

Kunstschilder Bertina Tilma uit Raalte is een autodidact schilder. Ze gebruikt met name de techniek aquarelleren, acryl, keramiek en glas. Hierin heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Haar beeldende kunst is fijn geschilderd, realistisch, herkenbaar. Ze noemt haar werk ook wel ‘de kracht van de eenvoud’.

Haar voorouders komen beide van het boerenbedrijf. De liefde voor de natuur en dieren zit dan ook in haar bloed. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.