Natuurbericht: Alles gaat z’n gangetje

  Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Vandaag gaan we opnieuw met Sjaak door het onherkenbare Boetelerveld.

  Een geschrokken jongedame vraagt bij het Boetelerveld wat er toch gebeurd is. Ik probeer uit te leggen dat het een Natura 2000 gebied is en dat Nederland de plicht heeft Europees beschermde natuursoorten en habitats te verbeteren. Men is bezig om het Boetelerveld te versterken en weerbaar te maken voor de toekomst. Maar je kan er wel gewoon wandelen hoor. Wel een beetje uitkijken.

  Rondom het Grote Rietgat is het bos verwijderd en zijn de greppels gedempt. Het gebied word natter en minder zuur. Zo krijgt de oorspronkelijke bijzondere vegetatie als melkviooltje en blonde zegge weer alle kans om te herstellen en uit te breiden. Voor de vogelhut bij de plas is geen plaats meer. Vakkundig word deze gedemonteerd en verhuist naar een natuurgebied bij Beerze.

  Ginder zijn pa en ma vakantieganger met twee grote zoons aan het zoeken naar een geocache. Ik leg ze uit dat ze erg warm waren, maar dat het cache verstopt was in een houten blok maar dat deze waarschijnlijk bij het afplaggen in de dumper is terechtgekomen. De familie neemt het sportief op. “Is niet erg, de wereld ligt er vol mee” zegt pa.

  Kijk, en nu was ik toch even afgeleid want daar vliegt een blauwe kiekendief op nog geen tien meter over me heen! Snel, waar is mijn camera! Tja, het hoeft al niet meer. Voor een gepensioneerde boer uit Lettele is het zijn eerste bezoek hier. “Wah mooi hier” Ja inderdaad en het word alleen maar mooier probeer ik uit te leggen. “Bedankt voor de uitleg, ik kom hier zeker terug”

  Kijk alweer bezoeker die eerst de uitleg, het verhaal, de geschiedenis aanhoort en dan tevreden naar huis gaat. Ik trap ‘m ook an.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.