Muziekmeditatie in Trefpunt Heeten

HEETEN – Op donderdag 1 oktober start een serie muziekmeditatie-avonden in Kulturhus Trefpunt in Heeten. Bart Helmantel verzorgt ontspannende gitaarmuziek om de deelnemers tot zichzelf te laten komen.

“Even een moment voor jezelf. Bijtanken, pas op de plaats en de drukte van alledag even laten voor wat het is”, vertelt hij. “Een uur lekker op een matje liggen of op een stoel zitten en je overgeven aan de klanken van ontspannende gitaarmuziek en begeleiding van mijn stem. Je hoeft even helemaal niets.”
Bart speelt zogenaamde 432Hz laagfrequente muziek. “Die draagt bij aan meer welbevinden en harmonie. De frequentie, die ongeveer een halve toon lager is dan de algemeen geaccepteerde en bekende 440Hz muziek, heeft als belangrijkste eigenschap; de verbinding met het lichaam. De trilling, die ook aarde- of hartfrequentie genoemd wordt, resoneert letterlijk meer met het hart en de aarde. Omdat wij in een turbulente tijd leven, met een volle agenda, altijd druk zijn en dus veel moeten van onszelf, is het lastig weer verbinding te maken met wat we werkelijk willen. Antwoorden op vragen zitten in ons lijf en niet in ons hoofd. 432Hz Muziek helpt om diep te ontspannen. Werkelijk een moment voor jezelf. Weer kunnen af stemmen op je oorspronkelijke zelf. Dat klinkt aantrekkelijk. En dat is het ook. Als je weer kiest vanuit het contact met je lichaam, dan is succes verzekerd! Enkele voordelen van 432Hz Muziek: diepe ontspanning, intens genieten met al je zintuigen, betere nachtrust, makkelijker los laten, versterking van hart en bloedvaten en het immuunsysteem. Muziek Meditatie biedt een prachtige gelegenheid om dit zelf te ervaren.”
De deelnemers dienen zelf een matje, deken en (eventueel) een kussen mee te nemen. Aanvang is om 20.00 uur; de deuren zijn geopend vanaf 19.45 uur. De deelnamekosten bedragen 13 euro per sessie. De andere datums zijn 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december. Kijk voor meer informatie en activiteiten op staging2.barthelmantel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.