Mireille Groot Koerkamp 12,5 jaar Leader-coördinator in Salland

BROEKLAND – Mireille Groot Koerkamp uit Broekland was afgelopen zondag op de kop af 12,5 jaar Leader-coördinator in Salland. Haar Leader-collega’s brachten haar die dag een verrassingsbezoek.

Voordat ze in Salland als Leadercoördinator aan de slag ging, bekleedde ze die functie ook al in Flevoland. Dat maakt haar volgens haar collega’s tot ’s lands langst zittende Leader-coördinator. Ze kreeg de nodige complimenten. Bart Soldaat, leader-coördinator Holland-Rijnland (met ook veel dienstjaren): “Wat ik zo geweldig aan Mireille vind, is dat ze na al die jaren nog steeds even enthousiast voor Leader is. Ze trekt ook nog met evenveel energie ten strijde tegen alles wat in haar ogen niet terecht of gewoon stom is. Ze is ook nooit te beroerd om buiten haar reguliere werk andere dingen op te pakken als die in haar ogen waardevol zijn. En ze houdt ons bij de les door steeds te wijzen op wat de essentie van de Leader-aanpak is. In dat opzicht is Mireille als schatbewaarder van de Leader-methode onmisbaar. Ik hoop dus van harte dat ze nog minstens 12,5 jaar doorgaat.”
Ook wethouder Wout Wagenmans, voorzitter Lokale actie groep Leader Salland, blies de loftrompet. “Mireille is een verbinder en inspirator, ondersteunt mensen met een idee, komt zelf met ideeën hoe het anders kan, is innovatief en denkt buiten haar kaders. Mede door haar is Leader Salland uitgegroeid tot een hechte, gemotiveerde en betrokken groep. Een club inwoners en bestuurders met verschillende achtergronden die allemaal hetzelfde doel hebben: ons buitengebied leefbaar houden, nog mooier en duurzamer maken. Er zijn al veel mooie projecten gerealiseerd in onze drie gemeenten Deventer, Olst/Wijhe en Raalte. En tegelijk: we zijn nog lang niet klaar. Er staat nog veel op de rol. Toch wil ik dit jubileummoment aangrijpen om Mireille te bedanken voor haar inzet, visie, daadkracht en betrokkenheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.