Lemele velt Tubantia met drie mokerslagen

HENGELO – Sportclub Lemele opende het seizoen in Hengelo. Tegenstander was Tubantia. Deze opponent kwam in het coronaseizoen voor het eerst met een standaardteam uit in het zaterdagvoetbal. De nieuwkomer uit Hengelo deed dat niet onverdienstelijk en eindigde in de subtop. Wat kun je verwachten? Grote club. Veel leden, dus veel keus.

Een blik naar de voorbije bekerwedstrijden leert dan derdeklasser Mariënberg op de Bijenkorf in de tweede stad van Twente niet verder kwam dan 1-1 tegen ‘de grote onbekende’. Word je ook niet
wijzer van. Wat rest is de veters aansjorren en uitgaan van eigen kracht. En wat die eigen kracht is? De ploeg van Mats Timmerman is levensgevaarlijk via de omschakeling. Als het trio Jelmer Kleinjan, Joran Bakhuis en Remon Kleinlugtenbeld de brommer aantrapt is het code rood bij de tegenstander.

“We lieten hun het spel maken”, bevestigt Ruan Weelink. De sluitpost van Lemele hield het droog deze middag. “We hebben praktisch niks weggegeven en sloegen voor rust twee keer toe, via Jelmer Kleinjan. Na rust leunden we achterover, controleerden de wedstrijd en liepen zelfs uit naar 0-3. Een goed begin van het seizoen, dat mag je wel stellen.” Wie anders dan Kleinlugtenbeld was de man die de thuisclub op sportpark De Bijenkorf een doodsteek gaf.

Zaterdag
ontvangt Lemele nieuwkomer OVC ’21. De gemeentelijke derby begint om half drie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.