Kerk Heeten in de schijnwerpers

HEETEN – De nieuwe verlichting van de kerk in Heeten is afgelopen zaterdag feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Van Loevezijn van de gemeente Raalte, pastoor Verweij en de heer Reimert, voorzitter van Helami drukten op drie schakelaars en zetten de kerk daarmee in de schijnwerpers. Herensociëteit Salahom had al in 2017 een tijdelijke verlichting tot stand gebracht bij het 125-jarig bestaan van de kerk. Na positieve reacties van het dorp besloot de herensociëteit in samenwerking met PB Heeten en de Heetense Ondernemers Vereniging te onderzoeken of het mogelijk was om een permanente verlichting te realiseren. Door financiële bijdragen van een groot aantal bedrijven en organisaties bleek dat mogelijk te zijn. Daarnaast was de inzet van een groot aantal vrijwilligers en van de werkgroep ‘Zicht op de Kerk in Heeten’ van groot belang. Deze werkgroep hielp om het project aan te sturen.
De verlichting zal de komende jaren elke eerste dag van de Ponyweek worden aangezet en vervolgens tot maart dagelijks van 18.00 uur tot 24.00 uur de kerk in de schijnwerpers zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.