Home / Sallandcentraal / Inzameling van appels en peren voor Iessel Cider

Inzameling van appels en peren voor Iessel Cider

DIEPENVEEN – Iessel Cider zamelt op vrijdag 4, zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 26 september appels en peren in bij Klooster Sion in Diepenveen. Die worden gebruikt voor ambachtelijke ciders van fruit uit de IJsselstreek. Tussen 9.00 en 15.00 uur is iedereen met rijpe, schone, onbeschadigde appels, stoofperen en kweeperen welkom. Al meer dan veertig boomgaardeigenaren zijn aangesloten bij Iessel Cider door hun fruit te leveren. In 2019 werd zo 10.000 kilo hoogstamfruit uit de IJsselstreek verwerkt tot ciders. Iessel Cider zoekt ook dit najaar zoveel mogelijk appels, stoofperen en kweeperen. Appeldonateurs ontvangen als tegenprestatie in het voorjaar van 2021 naar verhouding flessen cider retour. Voor vragen over de geschiktheid van het fruit of overleg over mogelijkheden van hulp bij grotere hoeveelheden fruit kan contact worden opgenomen met de cidermakers. Voor het aanleveren van kweeperen en stoofperen ook graag vooraf contact opnemen. Contact via info@iesselcider.nl (bij voorkeur) of 06-52401684. Meer Informatie is ook te vinden op www.iesselcider.nl/appels-over.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.