Hein en Annie Nikamp 60 jaar getrouwd

HEETEN – Hein en Annie Nikamp-Duteweert waren vorige week donderdag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Dadema kwam even langs bij de Stevenskamp in Heeten waar het stel sinds 2019 woont.

Het echtpaar kreeg vijf kinderen, twee dochters en drie zoons. Jongste zoon Paul is in 2016 overleden door een noodlottig ongeval, zijn gemis is heel groot bij hen allebei. Hein en Annie zijn grootouders van negen kleinkinderen.
Na vijf jaar verkering trouwden de twee op 3 september 1960 voor de burgerlijke stand en op 20 september 1960 voor de kerk. Ze betrokken een woning in de Johannalaan in Heeten, waar ze tot grote tevredenheid tot 2019 hebben gewoond.
Hein Nikamp werd op 1 mei 1934 geboren in Heeten en hij werkte 40 jaar als molenaar bij de CAVV (Coöperatie Zuid-Oost Salland). Nadien verkocht hij daar nog ruim 20 jaar perkplanten als seizoenswerk in mei. Daarnaast bezorgde hij vele jaren post in Heeten en omstreken, voornamelijk met de fiets. In 1993 kreeg hij een Eremedaille in zilver in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk. In 2015 was hij 60 jaar actief in het parochiekoor St. Caecilia in Heeten. Verder was hij betrokken bij de ijsbaan De Pas, de kerkhofmannen, Historisch Heeten en de Ponyweek. De moestuin was altijd de grootste hobby van Hein. Hij was er altijd heel trots op dat hij als een van de eersten was die nieuwe aardappelen uit eigen tuin op z’n bord had. Toen de kinderen uit huis waren, kregen ze altijd boontjes, tomaten, courgettes, boerenkool en natuurlijk de kroppen sla uit zijn tuin.
Annie Duteweert werd op 12 augustus 1936 geboren in Wesepe. Ze was fulltime thuis om voor de kinderen te zorgen. Annie was vaak achter de naaimachine te vinden, want kleren maken voor de kinderen en voor zichzelf kon ze heel goed. Toen de kinderen wat groter waren, was ze betrokken bij het Trefpunt. Ze las en puzzelde graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.