Grootste zonnebloem in Raalte

RAALTE – De heer Brinkhuis uit Raalte mag binnenkort met zijn echtgenote naar Terschelling. Hij won namelijk een nacht logies in het Wapen van Terschelling en een diner voor twee bij de landelijke zonnebloemwedstrijd die was georganiseerd door het online magazine Ouders van Nature. Met een lengte van maar liefst 5,15 meter was zijn zonnebloem de grootste.

De zonnebloem werd omgezaagd om het nameten te vergemakkelijken. Hilariteit ontstond toen de bloem bijna bij de buren in de tuin dreigde te vallen. Binnen een minuut lag in een goed gevulde moestuin een prachtige zonnebloem op het pad. “De bloem is uitgebloeid, dus daar zitten we niet mee”, aldus Brinkhuis. Toch bleek de zonnebloem na het doorgeven van de lengte in een paar dagen tijd nog 10 centimeter te zijn gegroeid. Zijn kleindochter Bianca had hem opgegeven. “Mijn opa heeft elk jaar enorm hoge zonnebloemen en we proberen altijd mee te doen aan een zonnebloemwedstrijd. Tijdens het zoeken op internet vonden we deze wedstrijd, de enige landelijke.” Opa Brinkhuis zei volgend jaar weer een gooi te willen doen naar de eerste prijs met een zo mogelijk nog hogere zonnebloem. Bemesten doet hij niet. “We zitten hier op goede grond. Alles groeit hier als vanzelf.”

Brinkhuis liet 49 andere deelnemers achter zich die de online jaarcursus Moestuinieren met Kinderen of de scheurkalender Lekker Plantaardig wonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.