Groen licht voor appartementen op hoek Brugstraat

RAALTE – Het Raalter college van B&W heeft het groene licht gegeven voor de bouw van acht appartementen op de hoek van de Brugstraat-Deventerstraat in Raalte. Het nieuwe appartementencomplex krijgt een toren van drie bouwlagen en de rest van het gebouw bestaat uit twee lagen. De huidige bebouwing, een winkelpand met bovenwoning, wordt gesloopt.

Eerder al had het college aangegeven akkoord te zijn met de vergunning, maar de plannen moesten daarna nog ter inzage worden gelegd. Dat is inmiddels gebeurd. Er kwamen twee zienswijzen binnen van bewoners van het naastgelegen appartementengebouw De Beukenhof. Met deze bewoners heeft de gemeente in het voortraject ook overleg gehad. Zij vrezen voor aantasting van hun uitzicht. Naar aanleiding van hun bedenkingen waren de plannen eerder al aangepast. Het college concludeert dat er geen nieuwe inzichten in de zienswijzen naar voren zijn gekomen en verklaart ze ongegrond.
Op de locatie staat nu een verouderd bedrijfspand met bovenwoning. De rest van het perceel is in gebruik als moestuin. De locatie heeft de bestemming detailhandel en ligt op een prominente plek aan een van de entrees van het centrum van Raalte. “Met deze ontwikkeling voegen we woningen toe waar veel behoefte aan is”, schrijft de gemeente. “De ruimtelijke kwaliteit van deze locatie wordt aanzienlijk verbeterd. Het herbestemmen van deze locatie van detailhandel naar wonen draagt bij aan ons beleid om een compact centrum na te streven.”
Belanghebbenden kunnen nu nog in beroep bij de Rechtbank en vervolgens in hoger beroep bij de Raad van State.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.