Groen licht om terrassen in gemeente Raalte hele winter open te houden

RAALTE – De horecaterrassen in de gemeente Raalte mogen de hele winter open blijven. Het Raalter college van B&W heeft daar toestemming voor gegeven na een verzoek van de horeca. Die wil de misgelopen inkomsten door corona op kunnen vangen door de terrassen open te houden.

Normaal gesproken zijn de terrassen van 31 oktober tot 1 maart gesloten. Die sluiting gaat van de baan. Dat betekent dus dat de horecaondernemers tot en met volgende zomer hun terrassen open kunnen houden. Wel wordt gedurende de winter de sluitingstijd vervroegd. Niet meer tot 24.00 uur, zoals nu, maar tot 23.00 uur.
Aan de praktische invulling kleven volgens burgemeester Martijn Dadema echter nog wel de nodige vragen. “Veel ondernemers hebben aangegeven dat ze graag tenten of overkappingen willen plaatsen. Maar als meer dan één zijde dicht zit, is er volgens de huidige richtlijnen te weinig ventilatie. Hoe daar dus mee om te gaan? Er is veel onduidelijkheid. Als je gewoon een terras wil zonder overkapping, maar met verwarming en een dekentje is er geen probleem, maar een dichte tent is ingewikkelder.”
Ook doet Dadema een oproep aan alle ondernemers om dan ook goed de RIVM-regels te handhaven. “Want ook hier stijgt het aantal besmettingen snel. Het is niet onvoorstelbaar dat we hier ook extra maatregelen krijgen. We verwachten dus dat de ondernemers zich dan ook echt aan de afspraken houden. Want de laatste tijd zien we het wel verslappen. We willen echt graag meedenken. Ook over de overkappingen, maar tegelijk ook deze oproep. Neem geen loopje met de afspraken.”

1 REACTIE

  1. Prima idee, maar dan zonder, let wel zonder terrasverwarming. Trek maar een extra trui aan of laat de ondernemer dekentjes verstrekken. In Rotterdam snappen ze dat, evenals in Frankrijk. Je kan het toch niet maken om met de huidige klimaatproblematiek zomaar in de open lucht energie te gaan verspillen omdat men te beroerd is om extra kleding aan te trekken. Hetzelfde geldt voor airco, maar dan andersom (dit voor de muggenzifters).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.