Fashioncheque voor kinderen van ouders met een laag inkomen

RAALTE – De gemeente Raalte biedt kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen weer een fashioncheque aan. Leergeld Salland reikt de kledingbon uit. Wethouder Gerria Toeter: “Uit gesprekken met de kinderen blijkt dat kleding echt iets is waar deze groep kinderen behoefte aan heeft. Met deze cheque komen we aan de wensen van de kinderen tegemoet.”

Het Rijk stelt ook dit jaar extra geld beschikbaar om de armoede onder kinderen verder te bestrijden. Binnen de gemeente Raalte zijn er al veel zaken geregeld voor kinderen die in armoede opgroeien. De fashioncheque is een aanvulling hierop. Kinderen van ouders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm ontvangen een cheque. Kinderen tot 4 jaar krijgen een cheque ter waarde van 50 euro en kinderen tussen de 4 en 18 jaar een fashioncheque van 75 euro. Deelnemers van Leergeld Salland hoeven de cheque niet aan te vragen; zij krijgen een uitnodiging om de cheque op te halen in Raalte, Heino of Heeten. Ouders die nu nog niet bekend zijn bij Leergeld Salland, maar wel tot de doelgroep behoren, kunnen hiervoor op de website van Leergeld Salland een aanvraagformulier invullen. Meer informatie is te vinden op staging2.leergeld.nl/salland/. Mailen kan ook naar info@leergeldsalland.nl. Bellen kan ook, Stichting Leergeld is te bereiken via 06 538 624 65.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.