Extra impuls voor snelle aanpak bedrijventerreinen

ZWOLLE – De provincie Overijssel trekt extra geld uit om snelle investeringen in bedrijventerreinen mogelijk te maken. Om dit te bereiken, stellen Gedeputeerde Staten voor om een renteloze lening van 10 miljoen euro te verstrekken aan de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO).

Met deze lening verwacht HMO een totale investering op gang te brengen van zo’n 260 miljoen euro op veertien werklocaties in de provincie. Provinciale Staten worden gevraagd om hun wensen en bedenkingen over deze lening te uiten.

Ondanks de heftige gevolgen van de coronacrisis voor de regionale economie, zijn er ook bedrijven die juist nu willen investeren in hun werklocatie. De provincie wil dit mogelijk maken, omdat de investeringen en mogelijk extra werkgelegenheid juist in deze tijd zeer welkom zijn om de economie draaiende te houden. Daarnaast worden door de investeringen ook andere maatschappelijke doelen gestimuleerd, zoals verduurzaming van de bedrijventerreinen, circulair produceren en sociale inclusie. De lening voor HMO loopt vooruit op een breder herstelplan voor de Overijsselse economie dat Gedeputeerde Staten bij de begroting voor 2021 presenteren.

“We stimuleren bedrijven om te blijven investeren in technologische ontwikkelingen en maatschappelijke opgaven”, zo schrijft de provincie in een persbericht. “Tegelijkertijd willen we bedrijven ondersteunen om zich te wapenen tegen economische tegenslag. Door onze investeringen vergroten ondernemers de (arbeids)productiviteit, efficiency en afzetmarkten en daarmee hun concurrentiekracht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.