Erwin Nyhoff hoofdgast tijdens ‘Behind the Music’ in Hedon: ‘Ik heb er enorm veel zin in!’

ZWOLLE – Erwin Nyhoff is op donderdag 12 november de hoofdgast tijdens Behind the Music in Hedon in Zwolle. In Behind the Music blikt host en interviewer Martin Kuiper met Nyhoff terug op zijn carrière aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met intimi van Nyhoff. De zanger en gitarist boekte in de jaren negentig grote successen met zijn band The Prodigal Sons en na enkele magere jaren leerde het grote publiek hem kennen door zijn deelname aan The Voice in 2011, waar hij derde werd.

Foto: Robert Westera Fotografie

Erwin Nyhoff (1972) is een geboren en getogen Sallander. Zijn roots liggen in het buurtschap Hessum vlakbij Dalfsen, waar hij opgroeide op een boerderij. “Maar gitaarspelen en zingen waren mijn grote passies, tot de dag van vandaag”, aldus Nyhoff. Zijn talent wordt snel opgemerkt en met zijn band The Prodigal Sons speelt hij in de jaren negentig op Pinkpop, Lowlands en in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morrisette.

Daarnaast trad hij op met Rolling Stones gitarist Mick Tayler en met gitarist Scotty Moore en drummer DJ Fontana, de oorspronkelijke begeleiders van Elvis Presley. “Dat was fantastisch, maar helaas ging het daarna minder en moest ik allerlei baantjes nemen om mijn gezin te onderhouden. Van afwassen tot kranten bezorgen, ik heb het gedaan.”

The Voice

De ommekeer komt als Nyhoff besluit mee te doen aan The Voice. De blind audition waarin hij de Bruce Springsteen klassieker The River naar zijn hand zet, maakt veel indruk en met Angela Groothuizen als coach eindigt hij als derde in de finale. Sindsdien is hij veel te zien geweest in de Nederlandse podia en theaters met zijn vertolkingen van klassiekers uit de popgeschiedenis. Kuiper: “Ik vind het mooi om te zien hoe Erwin altijd is blijven geloven in de muziek. Zelfs toen het grote succes voorbij was, is hij door blijven spelen en voelde hij zich niet te groot voor allerlei bijbaantjes.”

Behind the Music

In de aanloop naar de avond interviewt Kuiper een aantal (prominente) personen dichtbij Nyhoff over de zanger en gitarist: voormalig bandlid en manager van The Prodigal Sons Albert Bartelds, producer Rene Meister, The Voice-coach Angela Groothuizen en meester gitarist Rob Winter (bekend van de band van Marco Borsato), die met Nyhoff de laatste jaren in de theaters speelt. Fragmenten uit deze interviews worden op de avond vertoond en vormen de rode draad voor een interactieve avond.

Nyhoff kijkt ernaar uit. “Ik verwacht een mooie avond vol prachtige verhalen over mijn hoogte- en dieptepunten. Het zal af en toe confronterend worden, maar daar loop ik niet voor weg.” Erwin Nyhoff sluit af met een akoestische sessie.

Bezoekers

In eerdere succesvolle edities in Zwolle kreeg het publiek een unieke inkijk in de muziek en het leven van Sticks, Rico, Typhoon en Hendrik Jan Bokkers. Bezoekers mogen vrijuit vragen stellen aan Nyhoff tijdens de avond. Tickets kosten €15,00.

Behind the Music is een avondvullend interviewprogramma waarin gasten aan de hand van oude beelden en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen. De gast sluit vaak af met een intiem live optreden. In eerdere edities in Hedon in Zwolle, Paard in Den Haag en 013 in Tilburg waren onder andere Rinus Gerritsen van Golden Earring, Typhoon, Ernst Jansz, Torre Florim van De Staat, Rico, Sticks, Spike en Kovacs te gast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.